Мене ми рекоа да почекам, ама според мене не губиш ништо ако провериш, ако не се добри ќе ги повториш следен циклус, ако ти се брза. Ако не ти се брза почекај. Кај кој доктор бевте до сега?
Другарки 3 дена по ЕТ нон стоп ме болеа јајниците и грчеви во матката Вчера 4ти ден неколку пати во денот на кратко ме пресече стомакот Денес 5ти ден, од сабајле супер функционирав само со малку боцкање во јајниците дооо пред малку... Сега моментално имам чувство како да во секој момент ќе добијам Ова ви го кажувам чисто за да си направам муабет со вас Иначе другите исчекувалки како сте ми? Поздрав до сите соборки
Да ми се јавуваше ембриологот да ме извести како се развиваат, и самиот ембриолог предложи да се развијат до бластоцисти и ги замрзнаа на петиот ден. Во однос на замбрзнувањето се договараш со ембриологот како сакаш да ти ги замрзнат дали по 2 или по 1 зависи и од бројот на ембриони кои се замрзнати. Прашав дали менува во цена како ќе бидат замрзнати по 2 или по 1 ми рекоа не.
Razgovarase li so dokotorot ? Mene mi rekoa deka imalo nekoe ispituvanje KIR i mozelo da go ispitam mesto hla , ama jas ispitav hla pa ako ivanovski smeta deka treba i KIR i toa ke napravam
Да, разговарав, ги направивме другите испитувања, не ни знам што испитувавме, 3 резултати за мене еден за него, не зборев со Ивановски сѐ уште да му кажам дека не сакаа да направат ХЛА.
Па наводно исто како ХЛА, да се утврди дали има некој фактор кој би предизвикувал неуспешни имплантации или спонтани абортуси, тоа што го прават и мажот и жената е КИР и дава резултат дали има комбинација на мутации кои може да се ризик фактор за неуспешни имплантации или прееклампсија. Тие што ги прави само жената се мутации и автоантитела кои исто така може да прават проблем. И мене не ми ги побара овие Ивановски, ама кога отидов на имунологија одбија да ми наорават ХЛА и наместо ХЛА овие ни ги направија.
Ќе пробам да ти одговорам јас што испитував, еден доктор вика треба друг не треба… Тромбофилија и мутации на Трансфузиологија, TORCH особено ако чувате мачки, Кариотип на Гинекологија (ама за тоа се чека многу за термин и за резултати) и види претходно што пишав за ХЛА типизација. Колку време најдобро консултирај се со доктор, мене ми рекоа после спонтан дека може по два месеци пак ин витро да правиме.