Devojki , nekoja da se Javi so uspesno invitro kaj Lazarevski. Me interesira komplet cel proces, terapija kakva dava,vitamini, kakov odnos ima kon pancientite, Dali odgovara na prasanja? Razmisluvam kaj nego da probam sleden pat.
Девојки, некаде низ пораките прочитав после трансфер доктор препорачал да се одмара само тој ден и да не се лежи ради поголема циркулација. Мене ми рекоа три дена строго лежење, станување само за до вц и за јадење. Јас толку се придржував шо дури и за јадење во полулегната состојба сум. После 3ти ден ми кажаа постепено да се раздвижувам надвор , прво поповина час , па секој ден по 5 мин плус. Какви се вашите искуства? Гледам и на запад ова со лежењево не го пректикуваат..
Nas ovoj mesec ne fati okolu 102.000 denari bez transfer. Transferot bese od iskoristen vaucer od prethodno, znaci hormoni terapija punkcija tolku ne fatija. Vo sistina. Ne znam kolku e transferot za od prilika da presmetas. Ama mislam deka e okolu 100.000 denari, taka sto taka bi iskocilo okolu 200.000 denari vkupno
Toa nemozat ni od bilo Koja klinika da ti kazat. Zavisi kakva terapija I kolku, pa kakva metoda na oploduvanje, transfer dali so svezi I zamrznati. Dali ke zamrznuvas I kolku… celata prvicna postapka okolu 200,000 za vo Sistina.
Jas prvite 3-4 dena lezev.. posebno prviot den samo do toalet. Posle toa naj normalno si funkcionirav. Samo ne cistev, ne krevav tesko, ne se navednuvav. Kolku shto mozes po relaksirano. Na prvite tri transfera po 15 dena lezev pa ne stasav ni do implantacija… mislam deka treba balans ama sepak prvite 3-4 dena odmor.
Девојки,документите за ваучер за ин витро мора ли да се поднесат во градот кадешто си според лична карта и имаш таму матичен лекар?
Здраво девојки. Јас денес требаше да,ја ставам последната Gonal F инекција ама ми се истри по грешка. Барав во аптеките окулу Гевгелија, не можам да најда. Да не случајно има некоја членка од овој крај со вишск ваква инекција? Ќе си ја платам колку треба.
А да се јавиш во аптеката на дрГетов во Валандово Ич да не треба да имаат фостимон ,па консултирај се докторот дали може место гонал да боцнеш фостимон . Јас имав слично искуство ,снемав гонал,па ставив фостимон
Фала на одговорот, си пишав со докторот. Требаше да почнам со мериоферт од утре, ама тој ми кажа да почнам од денес и се боцнав.
Девојки , жени Ве следам цело време и ви се восхитувам . Толку љубов и поддршка има во групава, браво за вас. Правев ЕТ на 20-ти, на 11-ти ден од трансфер ( без нулта денот ) хцг-то ми беше 102, на 14-ти ми порасна на 236. Знам дека е убаво што расте , ама според вашите муабети над 500 ви е. Сигурно нема потреба за паника , јас имав еден ембрион и најверојатно е нормално ама паниката малечка имам . Особено после два спонтани , се се мислам дека нешто ќе се случи
Mojata na 13den bese 350 nemoj da se sekiras vo red e se eve veke 6ta nedela teram.. uzivaj ke si se zgolemva
Јас ги поднесов од градот каде што живеам, но за дополнителните доставени резултати ги поднесов во Фондот Скопје. Според мене најдобро директно Скопје, бидејќи доцнат со препраќање на документацијата...незаинтересирани вработените барем јас таков впечаток имам.