Друштво, дали некоја од вас има користено Фемина капки, случајно на ИГ ми излегоа се зачитав, има многу искуства па реков да си прашам прво овде, кај матичните
Девојки како да знам дали имам кандида? Последно правев брисеви пред 2 месеци се беше во ред, но овие 2-3 дена почна да ме чеша надворешно а имам и зголемен исцедок. Бев денес кај ИВФ докторот треба да почнам со припрема за крио трансфер, ме прегледа и ми рече нема ништо… ама еве мене пак ме чеша и пак имам како белузлав бел исцедок… Искуство?
Обично една е доволно. Сепак подобро да направиш брисеви претходно, може да не е кандида. Штом се спремаш за трансфер, обавезно направи брисеви! Ивф нема да ти побара, на него му треба документ дека ти се чисти брисевите, па дали е пред неколку месеци тоа воопшто не се замараат, ти во меѓувреме може да имаш некоја друга бактерија.
Da jas imam pieno i kapki femina i caj femina i caj virak ne pomaga nisto barem mene nisto ne mi pomogna
Od antibiotik imam dobieno kandida. So kanesten vaginaleti mi se sredi. Napravi nov bris da si mirna,.
Извини што упаѓам, мериоферт како ти кажаа да го употребуваш или кај секого различно? Јас треба по 2 дневно, ама ми кажаа 2 прашаци и 1 раствор, ме интересира дали двете наеднаш треба, или една по една? Од денес почнав со мериоферт, и така ме боцнаа, ама не во болница, туку комшика што работи на гинекологија. Секако ќе ја препрашам сестрата, ама кој знае ако може да ми пише.
Во ред тоа, денес ме боцна комшикава и утре таа, па потоа може и мм, ама дали двете наеднаш треба, или една по една? Ми кажаа 2 прашаци, 1 раствор, двете ли наеднаш треба да ги боцнам?
Гледам као подобрувале квалитет, после две шишенца останале бремени, а имале неуспешни ивф. Готова бев да порачам, добро што прашав. Не дека се скапи 10 евра се ама само лажна надеж.Oд herbamedical ги порачуваше од Србија или има и кај нас?
Благодарам, се замислив прееска дали правилно ме боцнаа. Инаку од тие ништо не помагаат, ни Вирак ни ништо.
Јас имам боцкано 4 мериоферт со две води сама во стомак, овој пат иста доза ама мускулно, а една познаничка дури 6 мериоферт со две води исто мускулно. А за виракот еднаш се забравме Битола кај некој тревар, 50 е плативме за некои чаеви тинктури, почнав да добивам на две недели и баталив. Од една страна сериозно размислувам за донирани јк а од друга се надевам дека некоја магија ќе ми се случи па природно ќе останам