Devojki koi ste vo moznost gledajte na 24 vesti dr.Birol od New born vo 15 h ke zbori za ivf postapka
Zdravo Ana jas pravev HSG Ponedelnikot vo Plodnost so anestezija pravev zosto malu bev uplasena kako ke bidi ama dobro pominav sekundarna ostra bolka osetiv nisto strasno so sreka
Здраво девојки! Јас треба да правам ХСГ во државна болница во ГАК. Ми закажаа за 17 март. Дали некој имал искуство таму , ми рекоа дека треба да отидам еден ден порано за да ми отворат историја на болен. Случајно да не се останува во болница еден ден претхотдно? Каква е процедурата таму? Поздрав
Procedurata trae 5 minuti,napij se nesto protiv bolka i zemi si spasmeks...nelagodnost moze da osetis kako koga treba da dobies menzis
Да не правиш хистероскопија а не ХСГ? ХСГ трае 10 мин со соблекување, мала болка има како болна менструација. За хистероскопија се оди еден ден претходно И со цените ме збунивте.. какви 9000.. јас кај Толовски на приватно платив 4000 за ХСГ
На клиника им отвараат историја. Остај ти приватно. Инаку во плодност редовно наплаќаат 9000 мкд затоа што даваат и анестезија. Начин за правење пари на туѓата мака.
Бог да чува се значи.. Кај Толоски си закажуваш фино лепо макс за 3-4 дена, седиментација носиш резултат да не е поголема од 12, и гинеколог доаѓа, извештај одма
Vo plodnost i jas plativ 9000 zatoa so bese so analgezija..a bez analgezija e 7000 i te prasuvaat kako sakas taka pravat..e sega jas sum so nizok prag na tolerancija za bolka se odluciv so analgezija i ne osetiv nisto..a edniot kanal mi bese zatvoren
Anaskopje jas pravev hsg vo juli mesec.procedurata e mnogu kratka,ke bides pod anestezija i mozno e da pocuvstvuvas bolka kratka.jas licno imav silna bolka no traese kratko zasto odma zaspav i posle ne cuvstvuvas nisto.ne plasi se i so Gospod napred
Natuska stiskam palci za dve srcenca i za dve sonca sto ke te ogreat i stoplat . Daj Boze da ne vlecis site za nos i da se najdeme na tema BLIZNACI
Abe lugje, HSG ne e za so anestezija, navistina ne razbiram, jas dva pati sum pravela, nisto strasno ne e kako obicen pregled
Во право си, секаде е без анестезија. Само во Плодност го прават со анестезија. Приватни, си гледат мене ме болеше ден два, ама докторот највероватно на мене се учеше. Снимката беше катастрофа