Се мислам за Плодност или Њуборн, ќе видам деновиве да отидам прво до кај матичниот да се консултирам и со него. Тој последно ми спомна за Њуборн нешто ама рече земи го прво ваучерот па ќе разговараме.
Девојки, дали ви се случува после трансфер да чуствувате болки налик менструални ама така интензивни? Мене ми започнаа после 3 тиот ден од трансфер, односно првиот пат кога станав и се раздвижив по 3 дена лежење , се туширав , бев малку поактивна. И сега приметувам после секое подолго лежење , на пример наутро ако се раздвижам веднаш 10тина мин ,почнуваат болките , легнувам , ме држат 10тина мин и минат. И навечер исто ако сум лежела подолго , станувам раскревам , се средувам за спиење и пак почнуваат болките. Сега веќе ги ловам , штом осетам дека започнуваат веднаш легнувам и се смируваат. Според вас ова е добар или лош знак?
И јас чекам да ми стигне ваучерот па да одам до матичниот. А зошто треба упат од матичен до избраната клиника? За првични консултации со избран лекар не треба ваучер така?
Е па затоа, за прв мислам дека помалку се замараат и одобруваат, за втори и трет може да бараат повеќе документи, барем по тоа што го читам тука на форумов.
Зависи како ќе се расположени, и мене прв па ми бараа дополнителни. @BurstBerry со што се боцкаш? Јас се боцкам од 3 ти ден и Среда ми кажаа да одам, ама јас сум за ивф.
Да биде покриено фондовски постапката.... инаку јас првиот пат си закажав телефонски,бев на консултации, прегледи и сл матичниот појма немаше .веќе кога почнав со собирање на документите почнав да одам кај матичната и ми даде дури и упат меѓутоа ќе земам нов секако тој му помина рокот
@Lanic @_Vera_ @intj_girl @Viktorijaaa5 @CvetCvet @Mila0000 @Rtulka Ви благодарам милички Сеуште неможам да се освестам, не ми се верува Посакувам сите до една да се сисчистат од темава што поскоро @Tanja@ Честитки со лесно мамии
Здраво, дали некој имал искуство со кафеав исцедок, 8 недела сум и ми почна од вчера вечерта, утре сум на преглед. да сподели некој искуство од што се јавува, зашто се јавува и дали е опасно и дали е она најлошото? Фала ви на одговорот