Мислам најдобро е да се слушнеш со докторот што ти го правел инвитрото може нешто од ова ќе тргне,може ќе додаде.Секако еден разговор па и ако може преглед за денес нека се направи.До тогаш мирувај
Јас правев со икси метода, ама тоа го видов 10 дена подоцна . Случајно го видов резултатот од спермограмот на маж ми, испадна дека има некаква тератозооспермија и ме фати паника затоа и приметив дека сме со таа метода ( од сметката што ја платив пишува дека сум со Икси метода ). Сега сум 5-та недела ☺️
Документи за ваучер освен за хормони 3 ден циклус, што бараат печат дали и на микробиолошки и спермограм треба бидејќи ми се од матичната земати како копија се, и од систина спремограм на емаил го пуштија и крвната слика Фала
Мене не ми бараа за ништо. Ги поднесов така електронски авторизирани. Сите документи ми се од кај матичен без печат. Два ваучери ми имаат одобрено.
Izvinete Sto upagjam, sakam da prasam za vtor vaucer spermogramite ne treba da bidiat postari od 6 meseci ili Edna godina? I Dali dvata treba da bidat Novi ?
Lady Miamy , za vtor vaucer spermogramite ne treba da bidiat postari od 6 meseci ili Edna godina? I Dali dvata treba da bidat Novi ?
Па мора упат од матичен гинеколог за избраната клиника, сега кога бев ми го побараа упатот и ваучерот, а и телефонски ми кажаа упат од матичен кога закажував термин.
Kako e procedurata samo za vaucher za transfer? Do sega se pravev na privatno I ne mislam deka bi pravela transfer pak vo Mk, ama duri cekam za sekoj slucaj da apliciram. Imam zamrznati embrioni, pet transfea 3 neuspesni, 2 uspesni so spontan. Dali nekoj ima aplicirano samo za transfer? ❤️
Нема ваучер само за трансфер, си аплицираш регуларно, а ти ќе си го користиш само за трансфер во одбраната клиника.
Samo eden spermogram za vtor vaucer. Mi se cini ne postar od 6 meseci, sekako vo maj beshe nashiot, okolu 20ti avgust podnesov. Za vtor vaucher mozes so eden
Ти благодарам , правев и вагинални брисеви ко за белја ентерококс имам , за ршив антибиотик па пак ке одам да ми земат
Ама тоа беше кога веќе беше договорена за да почнеш со терапија, така? Јас првично ќе одам за консултација само.
За втор ваучер само еден спермограм? Ние чекаме термин за втор спермограм. Еден е направен во 11 месец. Сигурно е ова?
Kaj mene se odolgovleci bidejki imav tri inseminacii potoa sobirav drugi rezultati za in vitro, pa maticnata mi bese na boleduvanje, pa potoa mikro brisevite mi iskocija so edna bakterija pa eden mesec plus so toa, pa mi pobaraa uste edna inseminacija kako dopolnitelen dokument, pa ostanav prirodno bremena ama za zal zavrsi so missed i sega konecno posle edna godina go dobiv vaucerot za in vitro. Vi posakuvam sto pobrzo da soberete rezultati no kaj sekogo e razlicno