Јас по логика исто така. Отидов и ми кажаа од таму нема потреба извештај дека не е успешно. Јас имам извештај за негативна бета. Не знам дали тоа би ми завршило работа зашто навистина не можам да одам да се расправам и убедувам дека ми треба извештај
Jas i beta imav negativna no vo fond mi rekoa deka beta ne im treba im treba izvestaj od ivn i morav da go donesam probaj moze nema da ti barat ili javi se vo fond objasni
Не бараат. Јас по моја логика го ставив док за трансфер и негативниот тест после тоа. Ама и аше членка што имаше пишано дека ништо од ова нема ставено во документација а исто добиен ваучер.
Извештај од трансферот само. Од тоа мора да имаш. И бетата стави ја. Извештај за негативен исход мислам дека никој не дава
Zdravo na site koj sme vo ovaa borba prvo sakam da i cestitam na site so pozitivni testovi ovaa tema ja otvaram samo za da vidam testovi so dve crtki...sega sakam da prasam nekoja ako znae februari minatata godina pravev inv uspesno se porodiv carski pred skoro 14 meseci sakam da podnesam pak dokumenti za novo inv ama nz kolku vreme treba da pomine za da mi odobrat a imam zamrznato embrioni i sega treba pak da platam za cuvanjwto vo februari pa sakam da go izbegnam toj trosok i da si napravam inv.. prasanjwto e kolku vreme treba da pomine za da mi odobrat
Што се документи требаат за втор ваучер? Спермограми хормони потврда еве што викаат членки од неуспешно или успешно ифв, друго?
Ako imas zamrznato embrioni , odi si na privatno , ke si platis samo transfer i terapija,ova ako ne ti se ceka . Ako sakas za vaucer, posto mozis da si iskoristis i transfer i terapija , treba da pocekas deteto da napravi 18 meseci ,pa da podnesis dokumenti za vaucer za vtoro dete . Za dokumenti, site od prvoto IVF inseminacii ,hsg.... Plus hormoni na 3.den 1 nov spermogram Mikro brisevi Pap test 4D eho na matka Skrininzi za dvajcata Mislam toa bese. I jas bev vo ista dilema , kako tebe . Imav zamrznati embrioni. Podobro vednas da pocnev za vtoro.dete. Jas cekav da zaodam na rabota , da dojam i eve veke 4 god ke pravi kerka mi,zdravje , jas 3 ivf napraviv , nikako da bidi.
Jas gi piev posle sekoj transfer i 10 dena pred transfer. Toa ti e Progesteronska podrska… negativno se sho primame moze da predizvika no ete gospod da ne cuva. Jas ne sum osetila nisto, dodeka od utrogestanot imav vrtoglavica. Malku mi e zbunivacki Samo zosto ti gi dava tolku rano…
Zencinja aj mislenje i iskustvo kako ste pravele vie.Vo oktomvri mi bese prvoto invitro togas pocnav so terapija i do kraj na oktomvri zavrsiv so transfer.se fati embrionceto no zavrsi so spontan vo 6 nedela koj ne se vrazvivase ne slusnavme ni srce. E sega mi zavrsi toa krvarenje,ke cekam da mi dojde regularen mesecen ciklus( otprilika za kolku vi se stabilizirase) potoa ke si napravam pap test ,mikrobioloski ispituvanja i hormoni. Sakam da prasam imam zamrznati i ke odam na privatno samo za transfer nareden pat pa sakam da znam kolku najmalku da cekam za toj proces? Po kolku period ste cekale,preporakata od doktorite kakva vi bila?
Zdravo devojki sobiram dokumenti za vo fond pravev mikrobioloshki i izleze esherihija coli dali ke mi pravat problem vo fondot deka ne se chisti brisevite,dali nekoj dosega podnesuval taka i nemalo problem?Inache matichniot reche deka ke mi baraat chisti brisevi no sepak sakam da slushnam od vas iskustvo ako imalo dosega,blagodaram odnapred
Повтори си го брисот, да не ти бараат па да губиш време, и за дополнителни документи се чека 4-5 недели.
Mora cisti,ke ti pravat problem ke gubis vreme za dopolnuvanje pa potoa kojznae koga po vtor pat ke ti gi predgledaat pak
Тајмингот за нареден циклус после спонтан е индивидуален и варира, отприлика би требало да добиеш за 4-6 недели. Незнам дали ти дадоа апчиња да пиеш за регулирање на циклусот, мене ми даваа цикло-прогинова и откако ќе ги испив сите апчиња после некој ден добивав. За кога можете следно да се обидувате после спонтан различни доктори имаат различно мислење на темава. Претежно кај нас преферираат да поминат најмалце 3 месеци за да се стабилизира телото и хормоните и тоа е препорака од светската здравствена организација, ама во странство, посебно во Америка и Англија, сметаат дека после еден циклус е сосема доволно и опоравено телото, посебно ако не е изведена киретажа, туку плодот да е исфрлен природно или со апчиња. Најбитно според мене е колку жената е емоционално спремна после спонтаниот. На некои жени им треба повеќе време да преболат што се случило и да бидат подготвени за следни обиди.
Zatoa shto ne doagja do implantacija na embrionite imashe bakterija strepkoka mislam ne sum sigurna so vibramicin se ischisti i pak ne mi beshe uspeshno invitroto i sega transferot isto neuspeshen a samo mi veli doktorkata se e vo red nema potreba od drugi ispituvanja i zatoa reshiv sega da smenam bolnica,mislam deka po dve neuspeshn invitra, eden transfer i inseminacija redno e da napravam promena.a na tebe ti posakuvam uspeh