Во Њуборн го правев инвитрото Девојки - жени имам едно прашање . B-hcg - то не ми се дуплира на три дена како што треба. Се зголемува , но се се мислам дека не е доволно Во вторник сум на лекар , а до тогаш со психата како ???? Се слушнав со лекарот и ми рече дека на ехо ќе се видело најубаво дали се развива плодот или не.
Nemoj da se trevozis i odma na najlosoto da mislis.jas neznam zosto tie beti gi pravime i se stresirame. Za prvata bremenost nitu znaev deka sum ostanala bremena pa otkoga mi docnese 20 dena se svestiv da pravam domasen test i odma na eho.Tolku bese pred osum godini.Sega vo posledno vreme mora beta pa dali se duplira pa vrednosti...i samo stresovi za organizmot si pravime losi misli. Bitno e da raste no ne mnogu minimalno,priblizno da se duplira no nemora da bide duplo sekogas. Kolku ti bea vrednostite?
Jas samo ednaš pravev beta na 14 den od ET, i pred toa 2 testa domašni. Mi zakažaa eho na 19ti sega dekemvri i na kraj pamet ne mi beše, nitu mi e da se bockam za beta povtorno. Srekjna sum nema krv, malku gradi bolat na dopir i si vikam ok e valjda kje bide
B-hcg то ми е 1.560 а сум 5+5 ( ама само една оплодена јајце клетка имав ) . Почнав со 236 на 13- ти ден ( без нулта денот ) Испитав затоа што ми го бараа за комисија. И јас сум на 19-ти на ехо па ќе видиме И јас велам чим не крварам дека е добро , ама на терапија сум цело време ( прогестерон, клексани ,лазото спреј и утрогестан - цел арсенал )
Super ti e betata ic da ne se sekiras i da mislis loso.Mojata bese na 12 ti den 70 i nesto pa na 14 ti -84 e toa ne e dobro a tvoevo e super.I najcesto koga ne e vo red se pojaviva vednas i krvarenje no ete kaj tebe nisto od toa nema.Gali mesko i uzivaj.So sreka
Според резулатот би Требало да пиеш DHEA, таа се пие 3 месеци во континуитет пред ивф. Кај жени како нас со ниско АМХ помага и за квалитетот и за бројот на јк. Ама не се пие подолго. Пробај со DHEA, микронизирана, така 3 месеци пред да се обидуваш. Земаш ли и нешто друго? Q10 или други витамини?
Јас сум со низок АМХ. DHEA проверував после неуспешно ин витро,испадна малце пониско од вредноста но претходно пред ин витро пиев 3 месеци. Кога го кажав резултатот од DHEA, докторот ми рече не треба пак да пиеш бидејќи самата вредност паѓала после трансферот. Така да најдобро прашај си го докторот.
Јас не проверував dhea, а двајцата др ми кажаа 3 месеци и да се прекине. Таа не се пие континуирано, се пие 2 до 3 пати годишно, најверојатно заради твоите резултати погоре. Ти посакувам успешен нареден трансфер.
Metalirana folna i metil b12,drugo nisto. Pred 2 godini imav i edna prirodna bremenost ama so prazen sakus pa zavrsiv na kiretaza.
Jas pijam dhea mnogu dolgo vreme vo kontinuitet, mozebi dve godini so se drugi vitamini, dhea ta mi e malku pokacena od normalno, koga sum go prasala doktorot dali treba prekin na vitamini ili ne, mi kaza site vitamini da si gi pijam, toa e toa
DHEAта не е витамин, туку хормонски суплемент. Доколку се зема подолго време во континуитет треба редовно да се проверуваат нивоата на DHEA-S и тестостерон хормоните, бидејќи ако предолго се високи нивоата може да направи повеќе штета отколку да помогне. https://www.itstartswiththeegg.com/top-10-questions-about-dhea-and-fertility/
4d sto go baraat za vaucer i toj vazese 6 meseci? Papot mi e do februari..sakame da pocneme pak so dokumenti..da vadam nov ili bi pominala i so ovoj?
Jas si zemav novo 4d od kaj ivf doktorot, a za papot ako go podneses pred istek na rokot ke ti vazi, ti kako i da e napravi si pap i posle podnesuvanje na dokymenti i taka za tebe e dobro da znaes na sto si bez ogled na dokumentite