Па за тебе не е во ред,ама ова е форум и не можеш да смениш и да влијаеш што ќе напишат другите.Не секогаш ни се допаѓа коментар од некој.Ти не веруваш и продолжи понатаму со постапката и верувај во тоа ти што си одредила дека ќе веруваш.Овде 10 членки да напишат дека не треба во јануари јас ако мислам дека треба ќе одам и ни еден коментар нема да ме раздрма.Секој се познава себеси најдобро
Во ред е, девојката згрешила, немала сигурно лоша намера. А до сега сигурно и сфатила дека дала погрешна информација на погрешно место, во погрешно време.. Ајде да не ја линчуваме. Да се вратиме на темата <3
Jas bev deneska na eho, se e super, 6 ta nedela po nivni presmetki, imaše srceva akcija, veličina, položba se super. Mi trgnaa prolutex i aspirin, ostavija lenzetto 2x2, cyclogest 2x1, clexane 1x1
Соборки мои, на сите ви посакувам да се "мафнете" од темава! 2024 нека започне со убави бети! На сите ви пуштам среќа од се срце Само мислете позитивно и верувајте дека ќе биде! Јас овој трансфер не лежев воопшто само неколку часа после трансфер, после тоа незнам ни јас по колку пати во денот поминував скали (куќата ми е на 2 спрата) Се понашав како да немам правено трансфер а и сеуште е така... Ова е мојот резултат од бета хцг на 16ти ден од трансфер
Ме чуди зошто сеуште процентот на преживеани ј.к. по одмрзнување е 50-60%. Со метод на витрификација процентот треба да е како за ембриони - 90%. А од неколку примери кај нас што ми се познати обично пола преживуваат. Тој процент беше порано, пред витрификацијата да ја воведат. Мое мислење е - ако имате партнер и можете финансиски да си дозволите, замрзнете ембриони. Замрзнување јајце клетки е опција ако жената нема партнер, или во разни медицински ситуации - операција, радиотерапија и сл.
Која е цената за замрзнување ембриони, јас поднесов за ваучер па да бидам спремна и информирама ве пратам сите во групата ❤️❤️ па до крај на година да добиеме ваучер тие кој чекаме и ||
Moite bea so metod na vitrifikacija. Zatoa i go posociv moeto licno iskustvo iako i na moi dve prijatelki im se sluci istoto so zamrznati jajce kletki pri odmrznuvanjeto. Normalno ima i pozitivni primeri, toa sum sigurna, ali vo sekoj slucaj 90% shansi za prezivuvanje mi se cini previsoko i nerealno za odmrznuvanje na jajce kletki.
Драга, горе-долу тој е процентот за одмрзнување на ооцити кај клиники во странство. Скоро ист како за ембриони. Најниско е 1/5 да не преживеат, што значи 80% преживуваат одмрзнување. Затоа ме чуди зошто кај нас, еве од неколку примери кои ни се познати, тој процент е многу помал. Од 6 замрзнати ј.к. треба бар 5 да се одмрзнат, а некаде и сите 6. Од нив колку ќе се оплодат е сосема друга приказна. Но пола ј.к. уште во сам старт да се изгубат е трагедија, особено кога ионака се броени, а жената од х, у причини повеќе не може да извади ј.к.
Секоја клиника има различен ценовник. Најдобро е да се јавиш во клиниката каде ќе правиш ин витро и да прашаш. За да можете да си планирате трошоци.
Девојки ние вчера слушнамвме 5+5 сум, за сега супер се сите параметри за таа г.недела. Ви посакувам на сите до една ваква среќа.Јас не можам уште да си дојдам на себе.
@Njanje со лесно и со најубаво, само со Господ напред, со најубава бременост, галете меше со @CvetCvet @Stela Maris .