Само сто се вратив од доктор и го прасав за тебе, дека доктор ти рекол дека инвитрата сто се прават во лето не успеваат....и се насмеа, се изначуди, рече кој доктор го рекол тоа?! сто има врска дали е лето или зима, се едно! така да мила твојот доктор веројатно сака да се опусти на одмор па не му се прават инвитра! друга причина нема! верувај си во среќата, во успехот, во она сто го посакувас, и со добра мисла само напред! не дозволувај никој да те спречи! подобро сега во лето кога денот е поголем, времето убаво, се тоа влијае на располозението, отколку да се затворис во зима дома , да чекас резултат и усте тмурното и ладно време да те убива во поим!!!! јас првите две ги правев во зима и не успеав, ама еве сега успеав, ајде завлеков нога и ве чекам во труднички муабети! само напред!!!!
Леле Лори мила , колку си позитивна, колку широко срце имаш , господ да ти даде се што е најубаво. Колку ме охрабри со тоа што го кажал твојот доктор, а кажуваш уште дека е и врвен доктор. И мене малце ми беше нелогично тоа што и го кажал докторот на volsebna. Поздрав голем до сите феминки и на сите ви посакувам се најубаво
благодарам Лори што праша за мене, ке размислиме, ме ставаат во голема дилема, ке прашаме и друг доктор, незнам зошто, ама овде во претходните постови ( од пред 2-3 години) прочитав дека во ремедика не прават инвитра во август, тоа и докторот таму ми го кажа, дека до оваа година го затварале одделот за инвитро јули и август, оваа година за прв пат работат поради странците, ама да не се надеваат многу Инаку докторот е еден од подобрите во Македонија, Макјадули Хаџи Лега се вика, слободно спомни му на твојот доктор, можеби и го знае.. Па сега стварно незнам дали е премногу искрен и го кажува тоа што другите би го премолчиле, или едноставно не му се работи во лето! Дури ми рече ако сакаш нема проблем,ке направиме, ама нема да успее.. И цитирам: ти сакаш да останеш бремена, или само да направиш инвитро? како сакаш да се фати кога надвор е 50 степени... јас реков, па има клими, нели не сме до толку, ама тоа е вика надвор 50 степени кога е не е добро, незнам стварно излегува дека истото по 100 пати го пишувам, ама барам излез од целата ситуација... Закажав преглед во Органџиски, па ке видиме пто тој ке ми каже.. уште еднаш благодарам што си оддвоила време за мене, и чекам да пишеш дали е една точка или 2!!!
Една точка е мила) посакувам кај тебе и останатите да бидат по две Распрасај се слободно, ама сепак каков е тој доктор кога во старт те обесхрабрува?! не ни пробал одма знае дека нема да успее! јас не сум тука да судам, сепак тие се доктори, ама повој сто го прасав глава давам за него дека е супер супер доктор, засто работи во две болници, една универзитетска а друга каде доадјаат од цел свет и плус на приватна клиника, и тие сто ме препорачаа ми рекоа сите сто отисле таму од прва успеваат и еве доказ сум јас, се уверив! мој совет, побарај мислење и од тој Орандјиски ли акко го каза незнам, стом е познат и добар, па ти сама извлечи заклучок од повеќе мислења! иако не е добро да се прават инвитра во јули и август, тогас зосто им ги прават на странците? за пари или? ако одис пак кај него прасај го тоа! ти сама ресавас, а дали имас право само на еден ваучер или имас право на усте? ја тука денес прасав колку би чинело на приватно некој да направи, ми рече околу 4-5ооо евра! СРЕКНО на сите девојки, од срце ви посакувам да успеете
честитки,едно, едно, нека е живо и здраво... со лесно да ти биде бременоста Инаку колку што разбрав, да на странците им прават за пари јули и август, дека тие доагаат само летото, а немаат време да трчкат документи за ваучер преку фонд! и вели дека и за нив е неуспешно, а плакаат по околу 4-5 000 евра! А јас имам право преку фондот 3 пати бесплатно, со доплата од околу 100тина евра, точно незнам колку, ама пауза од едно до друго инвитро треба да е најмалку 6 месеци! Затоа и се чудам што да правам, додека ги собрав документите што се потребни за ваучерот поминаа речиси 2 години, инсеминациите ме чинеа скоро година време, па сега ако се одлучам за во јули, а не успее, треба за 2ро инвирто да чекам најмалку до јануари, или да чекам септември - октомври, зошто ако се почне во септември секако ке ме фати и октомври! А за секое има ризик, можеи тоа да не успее, па ќе ме фати пак летото, а годините си минат, наполнив 32, имам постари родители, сакам да видат внуче...
Мила опусти се и не се форсирај толку, ти не си свесна колку си под стрес од ова мислење! прасај усте некој доктор и собери мислења, извлечи заклучок, и олабави малку! јас бев ко тебе пред две години со првите инсеминации и инвитра, а види успеав дури после две години, сто на никоја не и посакувам да чека толку! затоа сватив, абе нема ја кога сакам господ кога ке сака тогас! немоземе со глава у зид, нели! не се форсирај и ке биде, опусти се, кога биде тогас, вазно ке биде еден ден, немозе секој ден дозд, нели, еден ден и сонце ке огрее, абе јас сум ви чист пример за чекањево,и Слими, и Дјул, ке успееме сите, и јас имам 33год! а тие странци ако плакаат таму толку пари зосто тпгас за истите пари не си го направат инвитрото во странство?! не верувај мн на тие доктори, видис колку се лакоми за пари! ида го направис сега, и да биде топло ке си седис повеке внатре и нема да те допре толку таа зестина! види си мила ти најдобро знаес, не те убедувам само ти казувам свое мислење! а и да почекас ем летово ке ти помине релаксирано ем два месеци ке летнат за час! ти посакувам од срце се најубаво
Денеска бевме во Ремедика и естрадиолот ми е 23,3 ,ендометриумот е добар има и големи фоликули терапијата е иста како и претходно супрефакт 0,4 и 3 фостимони со 3 водички .Повторно во понеделникот мерење на естрадиол и фоликометрија и можно е четврток пункција,а недела трансвер. И денеска бев во црква запалив свеќи за здравје и се помолив на Мајка Богородица да ни помогне овој пат .
ајде, мила, со среќа, баш ќе ме изредуваш да останеш и ти како и Лори, најдолго време сте овде, заслужувате среќа!!!
Дај боже да ви помогне Мајка Богородица. Од срце им го посакувам тоа , сите да успеат што тргнале по овој пат
Здраво мили мои,нова сум на форумот и сум во постапка за ин витро. Почнав со јасмин таблетки и пред 5 дена почнав со боцкање со суперфакт,и сега чекам да добијам циклус и да продолжам понатаму со другите инекции со фостимон и цитростате.Моето прашање е дали некој до сега ги примал цитротидето во систина ги има се 2600 да не знаете дали ги ома на друго место и по лолку од прилила се примаат.Благодарам мили мои
Здраво драги феминки како сте ,ние денеска бевме во Ремедика на последно мерење на естрадиол и фоликометрија.И вредноста на естрадиолот беше 783 и имаше големи фоликули .Се боцкам до среда со супрефакт и фостимон и во петок пункција во 8 часот наутро.Се надевам овој пат Господ и Мајка Богородица ќе ни помогнат ќе ги слушнат нашите молитви и ќе ни подарат по едно бебе во секое меше на секоја феминка кои сме зачленети на овој форум .
Nana mila ti posakuvam od srce da ja osetis radosta sto jas neodamna ja osettiv, i da se selis vo trudnicki muabeti, da znaes deka te cekam i tebe i eve Beba nova nasa prijatelka, i Volsebna i site sto se obiduvate! Bidete pozitivni, Bog e golem na site ke vi dari dar, site ke ne blagoslovu, inaku jas primav Cetroide, vkupno 5inekcii, i toa maz mi mi gi davase, a inekciite mi bea gratis! Vi posakubam se najubavo
ајде Нана, чекаме позитивни вести, јас утре одам во Органџиски на разговор, па ќе видиме какво мислење ќе даде, дали ќе започнеме на 21от ден од овој циклус, дали од3 ден од наредниот, или ке почекаме 2 месеци! Што се однесува до мене сакам што побрзо, ама, не се прашувам само јас ќе ве известам, во мегувреме сакајте се, уживајте во бременоста и пишете само убави вести!
ајде со среќа, а да те прашам во која болница ќе ти прават инвитро и кој доктор? и дали започна со јасмин од 3 ден од циклус, или од 21? Благодарам...
Извинете не објаснив убаво кога ви пишав .... Ин витрото одам кај Лазаребски во систина, со јасминот почнав од 3ден од циклус и ги пиев 21ден, а со фодтимон почнав пред 5 дена. Супер мила што ти биле гратис јас сум со всучер од фондот и цитротиде ме се вклучени,и затоа прашувам дали ги има нс друго место и која е цената
Имам едно прашање, дали до сега некој пиел Јасмин и после колку дека доби циклус? Јас еве веке трети ден како не ги пијам и се уште немам добиено а треба сто поскоро за да мозам да продолзам понатака со другите инекции
Beba dobi li ciklus ili uste ne? Volsebna bese li kaj Organgiski? sto ti kaza? ke pravis li sega invitro i kade ili ke cekas vo septemvri? ima li uste nekoja koja e vo procedura? pozdrav do site i site do edna da uspeete ovoj pat