Jas iskreno i so anestezija edvaj izdrzav.inace trpam bolka mnogu a toa i so anestezija na skala od 1do 10 bi mu dala 9...
Да не претерувате малку?! Тука читаат и девојчиња кои допрва треба да прават и ако ве читаат ќе споулават. Јас исто не трпам болка, ама па дека до толку страшно е, не е. И каква е таа анеатезија ако ја чувствуваш болката?! За постапка од помалку од 5мин не вреди да се зема анестезија. Сепак, анестезија не е мала работа.
I jas toa pomisliv, dali vsusnost im stavaat anestezija? Kakva e taa anestezija da osekjas bolka isto kako sto nie pravime bez anestezija?
Devojki, jas posle neuspesno IVF dobiv menzis na vreme, megjutoa dva dena mi bese kafeno i posle toa prokrvarev 9 dena i toa temno crveno. Denes mi e 17 den od ciklus i pak dobiv ama ovoj pat svetlo crvena boja kako i sekogas. Sto znaci ova? Dali se racunaat kako dva ciklusa ili prviot ne se racuna? Vaseto iskustvo?
јас имав нормално крварење од кога прекинав терапија,а пред да прекинам уште на тринаесетти деннод трансфер почнав како темно црвено да имам.После таа менстр,ми дојде дури на 52 дена,таа да незнам зошто толку рано пак ти дошло,вајда е нормално такво реметење на циклусот,ама прашај си го докторот за секој случај. Да пишам за проверкава на каналите.Мене без анесетезија ми правеа кај Толоски и не ме болеше,онака како менструални болки благи и краткотрајно.Се напив кетонал 30мин пред постапката.
@деара циклус и ова и тоа претходно ти се рачуна. Ако крварењето ти е нормално, времетраењето 5-7 дена немаш место за паника ете се случува поради стрес, некоја промена, сеуште имаш хормони во организмот... Наредната може да ти дојде во денот кога и првата, а може ете и на денот на втората. Без грижи. Инаку мене втората секогаш ми доаѓала со доцнење, вториов пат дури на 35ти ден, а третиот па ете ми порани на 19ти ден, па 4-5та на 30ти како што ми оди За хсг имам две правени и со и без анестезија и потешко поминав со анестезијата, едвај ми се отрпна телово, глава ме болеше, повраќаше, па и во болница седев едно 5саати.Без анестезија за саат време дома бев, болка не туку нелагодност која трае ептен кратко... Мислев прагот на болка ми бил мал али тоа толку моментално е што искрено НЕ за анестезија, нема потреба
Девојчиња драги, еве дојдов дома, си легнав Се помина ок, ми рекоа извадиле 7 јајце клетки. Се надевам ќе се оплодат повеќето. Фала ви за поддршката, ептен ми значи. Полесно се поминуваат овие денови со вас.
Ништо посебно мила нема што да се прави .. опушти се прво некако, па пробај да ги насочиш мислите на нешто друго (јас така правев), само така опуштена ќе создадеш услови за следното да биде успешно Каде правеше и кој ви беше генерално проблемот?
Sto sum pravela...SE vo komplet...tri operacii za odstranuvanje na septum,zapusen kanal na ednata strana,ne reagiram na terapii pa odam so priroden ciklus kade sto dobivam po 1-2 j-kletki,posledniot pat embriologot duridade nadez pri transferot deka e so super kvalitet i na kraj...pak nisto
Me interesira dali nekoja od vas pravela grebenje na matkata pred IVF,citav nekoi statii deka uspesnosta za vgnezduvanje bila dosta golema
In vitro pravam vo Belgija,prvo problem bese matkata so golem septum,pa zapusheni kanali,ama i namalena rezerva na j-k.Ke se oplodat uspesno ama ne se zadrzuvat vo matkata...
За гребење @A&Z правеше и сега е бремена @Natasa. P правеше пред месец деновиве има трансвер ќе ти кажат збор два подетално... Имаш ли испитувано гени, мутации, трансфузиолошките испитувања????
Ne e strasno voopsto i sekundarna bolaka e znaci izdrzliva bolka ama jas si se plasam malu pojke i zatoa bev so anestezija znaci kaj sekoja zena e razlicno
Eve sum mila, samo sto si dojdovme. Se pomina super, dvete embrioncinja bile super, odlicno se razvivale i napravivme transfer. Si gi donesovme doma eskimcinjata, sega si lezam... i pocnuvam da si brojam denovi do testot.