Da vi kazam deka vo 11.12.2023 rodi moeto malo sonce. Na site ke vi izgree eden den sonceto, da znaete
Здраво на сите Може ли некој да сподели искуство пошто искочив од кожа Вчера имав пункција бев на краток протокол извадија 6 денеска ми се јави ембриологот ми кажа 2 се оплодиле ќе видиме развој ќе ти се јавам утре сега значи дека целата нада останува во тие 2 ембриона или можеби и другите ќе успејат да се оплодат 1 ивф ми е па ако може некоја барем малку да ме утеши
Zavisi od twrapija I vo koja klinika si .Vo Sistina posledno za transfer, lipidna infuzija plativ cc 70 000 den plus teeapoja I labaratorii cc 20/30.000 den
здраво девојки ве читам долго време по 4 инс ми дојде ред за инвитро добив ваучер имам ниско амх и мутации 3 ама бев кај јани ми кажа дека не се страшни по утврдена бременост да почнам со клексан , да додадам пред се ова имав еден спонтан во 6 та недела ,пијам аспирин метил фолна со б 12 и убикинол q10 на преглед имав 5 јајце клетки од кои една беше бајаги по големка па се загрижив утре сум на последна проверка па од понеделник треба да правам пункција па сакав да ве прашам за некој совет за постапката што како треба дополнително од она што си примам инекции . Ова ми е прво инвитро па некако ме фаќа страв однапред благодарам
Нема што да се грижиш, одмарај и следи упатства од лекар. Ти си веќе покриена со терапија и си скоро до пункција стигната. И јас имав 5 на првата пункција. Со лесно и со среќа.
На страната на Фондот ке побараш за Биопотпомогнато оплодување, во делот за деловни жени. Тоа се однесува за жени без партнер. Не знам како оди процедурата, разгледај.
Kade davaat vakvi slikcinja? Jas nemam pojma za embrionot sto mi go vratija vo sistina nisto vakvo nemase…
Ne sakam da te lažam, teško deka tie drugite kje se oplodat, ili se oploduvaat ili ne A tie dve se dovolni samo da se kako treba. Eve jas imav tri oplodeni od tri izvadeni, dve opstanaa, dve vrativme, edno sega raste kaj mene, 6 nedela skoro 7. Kje bide, i edno e dovolno
Zenski zdravo, prasanjevo mozebi ne e za ovaa tema ama sepak ke prasam Nekoja da ima iskustvo so "pogolem yolk sak" a da imala uspesna bremenost do kraj ? 7ma nedela sum ,plodot ima srceva akcija no odgovara za 6+3 i zoltoto telo e 9mm a normalna golemina e do 5mm. Inace imam 3 spontani ovaa mi e cetvrta bremenost
Ako ti kažale deka e uredno, veruvaj im A toa veličinata ne da pojma nemaat, mene so malata mi rekoa 3500 e teška, ona 2800 se rodi