Pa kako ednas vikas mrtov plod, pa morulla, pa na kraj ispagja deka si bila trudna si imala biohemiska...edno pisuvas ednas, vtor pat drugo. Da ne te platile da pisuvas protiv doktorkata
Мене аспирин ми пишаа веднаш по трансфер , на сабајле 14 дена односно до тест. Тоа заедно со клексани навечер за да не се згрутчува крвта.
Mene posle punkcija, pa se do ehoto sega, ama strogo sabajle aspirin, a kleksan strogo navečer, na 12 sati razlika
Да , точно . Сега кога си го вратив филмот веднаш по пункција ми дадоа аспирин на сабајле во 8 , и по трансфер само ми продолжија.
Кај секој е различно и секој доктор има различен пристап, може кај тебе сметал дека нема потреба ,ама ако ти е мисла прашај си дали треба дс примаш
Утре баш ќе го прашам, ама сигурно рано ми е, спомна уште првиот пат ќе требало и Аспирин, ама сигурно понатака, инаку знам дека кај секого е различно.
Здраво. После спонтан со киретажа, во исчекување да поминат неколку месеци, сакам да спремам документи за инвитро. Идиопатски стерилитет, постигната бременост со втора инсеминација, за жал заврши. Имам неколку прашања, се надевам на одговор од поискусните. 1.дали брисевите мора да се уредни, скроз чисти, или се толерира 2.дали за спермограмите важи да не се постари од 6 месеци? Имаме два спермограма кои во моментот на поднесување на ваучерот би биле пред скоро година дена. Дали да направиме нови, ако да, дали мора два. 3. Кои се шансите да ми биде одобрен ваучер само со 2 инсеминации, притоа имам 33год. Што како препорака би можел да напише гинекологот за да избегнам уште две инсеминации.? Благодарам однапред девојки
Kako moze intralipidna infuzija da platis 70 000 nesto greska da nesi vo cifrite.Jas imam primeno posle transfer i plativ nekade okolu 13 000.5 saati lezev za toa vreme 100 pati me prasaa dali treba nesto kafe,sok,voda duri i rucek mi poracaa riba da jadam.
Добро е брисевите де се чисти пред се заради твоја заштита и заштита на плодот кој евентуално и надежно би се имплантирал, но имам читано од повеќе членки на форумот дека не ги вратиле иако не им биле уредни брисевите, односно имале некоја бактерија. Околу спермограмот и двата треба да не се постари од една година и да се од две различни лаборатории и исто така измеѓу двата да има барем 30 дена разлика. Во мојот случај направивме еден пред поднесување на документите, а како втор на среќа го пратив од последната инсеминација и така ми ги признаа. Кај вас , ако двата кои ги поседувате се од инсеминациите кои ги имате направено и се од иста установа, не верувам дека ќе ви поминат, затоа во тој случај барем уште еден направете на друго место. За третото прашање ќе речам дека ако имате реален проблем кој ви го посочил докторот како можност со истиот да добиете можност за аплицирање без правење на сите 4 инсеминации , секако докторот сам ќе посочи или ако не сте разговарале зборувајте за можноста дали со вашата дијагноза е возможно да се избегнат инсеминациите. Во мојот случај се беше во ред , а кога го прашав докторот ми рече дека во нашиот случај мора да се истераат 4 неуспешни инсеминации, за да станеме кандидати за ваучер. Во секој случај на приватно можеш во секое време , ама ќе те кошта еден куп пари, гаранција нема, а ако недај боже испадне негативен , накрај поради материјална исцрпеност (доколку е случај) повторно ќе бидеш принудена да ги истераш инсеминациите. Така што , ако мораш , моја препорака е да ги довршиш инсеминациите сепак (доколку се секако неуспешни) се во прашање 4 месеци, а којзнае можеби пак ќе имаш позитивен резултат во меѓувреме
Mila Nikade ne sum kazala deka intralipidna e 70.0000 den Ti kazuvam deka suma sumarom se tranfer, dnevna bolnica i lipidna infucija cc 70.000 den. Toa ti bese prasanjeto ako ne se lazam okviren trosok na transfer.
Фала Срна. Јас дури планирам додека чекам одговор од ваучерот да ја направам третата инсеминација. Едноставно веќе не сакам да оставам така да поминува времето, знам дека делува очајно но сега така се и осеќам. За брисевите исто така, не би почнувала ништо дури не се осигурам дека немам бактерија, но муабетот ми беше дали можам да поднесам, па во меѓувреме да се лечам. Само за да добијам на време. Од кога почнува да важи ваучерот, од датум на поднесување или на одобрување?
Мене ми одобрија ваучер со два спермограми постари од година и од иста институција, некако според читање искуства ми изгледа дека како ќе ти се погоди е работата.
И јас немам за ниту едно од Систина. И тоа за втор трансфер статусот на ембрионот беше само дека е жив. Каснеше др два саати на трансфер. Нормално ништо не бидна. А Њу борн даваат мнг повеќе инфо на извештајот.
Немој да се оптеретуваш со објаснувања. Ти имаш право на твој став и твој впечаток. Тоа е твое искуство кое го споделуваш. Не си должна да го оправдуваш твојот став. Јас те разбирам сосема. И сега е нормално дека ке имаш недоверба во таа др. Оди на консултација на повеќе места. И таму каде што ке кликне, таму прави наредно. Тоа што не биднало батали го. За твое добро е да си најдеш др кој ке му веруваш без сомнеж. Јас бев еднаш на консултација кај Гугжанова, ми остави ок впечаток ама нешто не ми кликна. Последново успешно ивф ми е кај Трајковски. Ама не сакам да ти препорачувам никој, ако ти немаш доверба веќе таму. Сметам дека и тоа влијае на процесот. Ти посакувам успех нареден пат. Ако нешто можам да помигнам пиши ми во лп.