Na gak pravev i jas. Samo treba da nacekas termin preku maticen da vi zakaze. Se ceka mnogu i za termin i za rezultati. Ako ne vi se crka 10.000/12.000 e u sistina za dvajcata
Mene nisto ne mi preporaca doktorot. Olesnitelna okolnost mislam deka bese sto imam veke dete dobieno preku inseminacija. Jas koga citav i toa sto mi go kazaa od klinika i doktorot e deka hromozomot koj kaj mene bese povisok od sto treba vlijae na zadrzuvanje na plodot i deka toa dopolnitelno ke go mislime, no imam edna biohemiska i eden missed abortus sto zavrsi so kiretaza sto verojatno se dolzi na ovaa sostojba. Vo momentov kaj mene ne nastanuva implanracija.
Devojki, jas bi sakala da prasam dali nekoja od vas ima koristeno folinomel? Mi izleguva nonstop na insragram i spodeluvaat pozitivni iskustva.. ima li efekt od koristenjeto?
Jas go koristev so niska ovarijalna rezerva, nwkolku meseci imav folikuli i bev ok, no sega mi docnese poveke od 50 dena taka da ne znam sto da ti kaxam, zavisi od dijagnozata sto ja imas, prasaj si go doktorot a mozes i farmacevt, go ima vo eurofarm centar i beti apteki
Епа ако нема терапија, зошто се прави тогаш? Знам ми објаанија членките, ама сепак ништо не може да се направи. Јас, не сум задоволна.
Имам пишано поназад, јас го пијам и сум задоволна, на природен циклус правев фолекули и имав овулација. Му кажав на Трајковски дека го пијам кажа да продолжам затоа што стварно имало подобрување од него. Не е магија да се испие месец време и да се прекине па да чекаме видливи резултати, за се треба упорни да сме.
Јас не правев ивф ни кај нив а ни воопшто бев да испитам кариотип после два спонтани (по некој дојтори биохемиски) и исто за мене и сопругот сега во септември плативме 12.000 денари
Obicno go preporacuvaat doktorite ako nema zacnuvanje, ili ako ima chesti spontani. Nema lek za toa ni terapija zatoa sto taka se ragame. Poteskotii ima zatoa sto ne doaga do svrzuvanje Na hromozomite od nasa i maska strana primer.
Isto e i kaj mene, pred stimulacii, za vreme na stimulacii 5,04 so 25đg eytirox, se namali na 3.30, nekolku dena pred transfer 3.80 pa počnav so 50mg, na den pred transfer 3.30 i sega sum so 75mg, 6 den od transfer tsh 4,87, f T4 1.60. Deneska pak se bocnav pa ke vidime
Jas imam pravemo 2018 godina vo Re medika. Na vremeto cenata beše 55.000 den. Mi ja praveše doktor Dimitrov. Ja pravev zaradi AMH 0.01 i nemaše nikakoc efekt od nea kaj mene. Sepak sekoj organizam si e različen...
Mene mi rekoa, 3 dena miruvanje, a posle toa da pesacam na ramno da ima cirkulacija vo matkata, da ne krevam tesko se razbira. Dr. Lazarevski mi rece, deka ne preporacuva lezenje. Jas pravite 3 dena lezev, sega se dvizam, soogled deka imam veke edno dete I se nesto bara
Dobar den devojki!!! Dali se slucilo kaj nekoja od vas na 12ti den ET da ima negativen domasen test..a na 14ti den pozitivna beta ? Vi blagodaram!!!!
ќе биде ќе видиш ист случај ко мојот си,цели 9 месеци после имав страв да не прокрварам кога одев во вц.Али се беше ок до сам крај,само опуштено