Jas pravev kariotip posle miset, pa Cisto da imame nekoja perspektiva za ostanatite embrioni. Dokolku ima abnormalnosti Mislam deka preporacuvaat PGT.
Devojki mislenje utre treba da odam da pocnam so bockanje ama deneska se custvuvam kako da saka grip ili nastinka da me fati dali mozam da pijam nesto osven paracetamol nekoj ferveks nesto ili ne smejam nisto
Јас почнав со боцкање од неделата, денес ми е четврти ден. од пред два дена ме фати исто грозница кашлав многу и си земав антибиотик бар да се средам до пункција за да не ми стане уште полошо. исто вака бев за време на претходно ивф кога го добив и син ми. докторот ми рече не е битно што пиеш се до трансфер, може и антибиотици
Da e fala ti mnogu na odgovorot bas se mislev sto ke pravam a jas so tt sum katastrofa ako me fati barem da se sredam do glavniot del utre zdravje ke pocnam so bockanje
Денес неубава вест, негативна бета, трансфер имав пред 10 дена. Трансфериравме бластоциста ПГД тестирана, со добар квалитет, еуплоидична и пак бета 0. Процентот на успешност со ПГД еуплоидичен ембрион е 70%, ете ја и тие 30% несреќните упаднав. Имаме уште една замрзнато. Дали кај некоја имала ваква ситуација? Дали се случила бременост со другиот ембрион после неуспешен трансфер на тестирани ембриони? Ептен се надевав на ПГД, сега како у шок сум.
Девојки, да ве прашам дали знаете до која дата се стигнати во фондот со ваучерите? И дали на некој тел. број креваат?
Да прашам за рефундација на клексани. Имам купено Enoxaparin Rovi, така пишува и ма фискалната сметка. Потврдата што ми ја даде матичната пишала Clexan дека сум примала. Дали ќе ми биде важечка потврдата или да ја менувам да пишува Enoxaparin? Дали имал некој со ваква потврда?
Da znam !! Ali si mislev deneska 12 den so se denot na transfer bi trebalo da pokaze nesto ...Petok pravam beta pa ke vidam!!! Fala ti mila !!!!