Преглед кај ИВФ доктор на вториот ден од циклусот за почнување на постапката.... како изгледа? Прави Ехо или како? Или само хормони ќе испитувам?
Благодарам за одговорот,се надевам веднаш ќе почнеме.... Утрешниот ден толку нестрпливо го чекав.... огромна возбуда
Најверојатно сите веднаш почнуваат, меѓутоа кои се најчестите причини да се одложи.Ние инаку имаме проблем со машки фактор,кај мене релативно е се супер....
Mene eho mi pravese, hormoni ispitav, I posle odluci sema da mi dade, jas bev na dolg proces bockanje pred ciklus I pockanje posle ciklus do punkicija vkupno okolu 3 nedeli, ama se e individualno jas imam 35 god I mnogu pati stimulirana. Samo pozitivno ke bide se dobro
Preporaka od Dr. Kuzeska od Sistina koga ima maski faktor, da se jadat mnogu jatkesti plodovi so med, za podobruvanje na kvalitetot na spermata, ova e za prirodna rab. A za medikamentozna Spermotrejd kapsuli.
Спермотренд користеше три месеци меѓутоа после терапијата резултатите беа полоши и поради тоа ни ја откажа докторот инсеминацијата која беше закажана и јас бев стимулирана за истата . Сакавме после тоа да земеме Профертил кој е доста поскап меѓутоа докторот не одвлече од таа идеја да не фрламе џабе пари туку одма да одиме на инвитро
10000 мислам дека е за еден, не за двајца а на гинекологија 700 за еден. Инаку да, се чека да отворат термини и после за резултати месец, два.
Мм пиеше Профертил, после 3 месеци иста дијагноза имаше, а и тешко се наоѓаат, нигде ги нема, по порачка. Сега пак почна по препорака од ивф доктор и Sperginn firte прашак по препорака на уролог.
Јас сабајлево бев да прашам, имам поднесено на 28 ноември. Кажаа дека не се стигнати до крајот на месецот. Да дојдам после празниците, околу 10ти.
Здраво девојки, би сакала да слушнам мислење за ситуацијава. На 14.12 имав хистероскопија со лапароскопија, од наредниот ден почнав со Cycloprynova, крварев 5,6 дена и престана крварењето. Сега сум веќе почната со кафеавите апчиња, денес го испив второто. Вечерва ми се појави spotting. Од што може да биде? Овулација имав последниов викенд.
Нас исто ни ги препорача друг доктор и Sermatrop Alfa капките ама најблиску во Солун ги има , мислам дека се француски .Ама сепак сега некако поверодостојно ми е мислењето на последниов доктор дека се е тоа залудно фрлање пари...
Баш е залудно фрлање пари, никаков ефект нема, Профертилот се скапи а ги нема, во Германија биле поефтини.
Правевте? Како,колку и како да се внесува ? Има ли некоја специфична рецепта и начин на конзумирањето?
Ова за мене демек, прочитав некоја останала бремена, ама гинекологот ми кажа и мм да конзумира. Јас мед не јадам.