На маж ми исто му препорачаа Профертил по 1 на ден. Он има нормоспермиа, ама со нешто намалена подвижност. Еден месец ги купивме а после го видов составот (https://www.vita4you.gr/en/profertil-60-caps) и порачав се од iherb, доаѓа доста поефтино. Исто и мене ми препорача Профертил женски и си порачав се од составот од iherb.
И мене исто докторот тие ми ги предложи, неколку месеци ги пиев и потоа се посебно од составот си нарачав на Iherb. Секој месец по 10000 давав за мене и за сопругот, а пиевме и други витамини дополнително. Исто така Профертил имаат доста помала количина од тоа што е препорачана за дневно користење. Јас не осетив некое подобрување, но кај сопругот имаше подобар резултат на спермограмот. Вкупниот број на сперматозоиди се зголеми за х3 само од 3 месеци користење. Но ние имаме проблем поради Морфологијата, има само 3% нормална форма, после терапијата со Профертил падна на 2%...
Мм ги пиеше 3 месеци, и иста дијагноза, сега почна пак да ги пие. Ние повеќе и од 10.000 со другите сумплементи, скапи се Профертилот, барем да има подобрување.
Па зошто да почнува пак ако нема подобрување, видете малку со исхраната повеќе и физичка активност... најдобронамерно мислам
Ивф докторот ги препиша, и му забрани цигари, е сега си пуши, не како порано туку ги намали, сигурно и тоа влијае, не секогаш е до апчињата, и до нас е. Има уште 1 лента почната, да ја допие и ќе прекине, и мене ми кажаа 10-на дена да прекинам и пак да продолжам.
Жени, дали терапијата што се пие од пункција до трансфер, може да предизвика гадење или повраќање? Мене ми е втор ден од пункција, сега ми дојде некоја тегоба, и повратив. Мислам само што испив естрофем одма го повратив. Сега не знам дали пак да пијам или..
Ништо не осетив, естрофем пиев 2x2 дневно, потоа ми зголемиа 3x2. Секој организам е различен, може твојот не ги поднесува.
Da si se cues so ivf doktorot,sigurno zimas uste nesto so estrofemot ne znaci deka e od nego, bez konsultacija od lekar nema prekina na terapija po mene
Zdravo, dali znae nekoja da mi kaze kolku se doplaka na veke zamrznati embrioni vo new born za plus 3,6 ili 9 meseci?
Женски, за трансфер претпоставувам туширање сабајлето, него шо праиме со вагиналетата од вечерта што ќе ја ставам? Нема ли да остане тоа белузлавото?