Секој ден цвекло,ананас јас јадев по две парчиња тенки со се средниот дел од ананасот само кората исчистена и бразилски ореви по 2. Кај мене имаше подобрување
Здраво, денес ми е 10 ден од трансфер има како менструална болка и тежина ниско на стомакот, нормално ли е ?
Среќна нова! Здравје,среќа,успеси и остварување на сите желби. Да се исчистиме од темава сите до една во оваа нова година.На сите до една да би биде една од најубавите години.
Јас на едната страна цело време пролутекс, на другата вело време клексан. Веќе месец ипол така и немам мака, освен два пати ми се случи после клексан модринка. Инаку за клексани, мене ме болат после боцкање во стомак, но заклучив ако после боцкање газата ја притискам на местотот подолго, дури не помине болката, не ми останува ни модринка ни ништо. Претходно не знаев кај да боцнам после 10тина дена.
Дами, од мене среќна Нова! Една желба да ви се исполни а тоа меше со бебе и полни раце до крајот на годината!
Srekjna nova godina prijatelki, na site najgolemata zelba da ni se ispolni ovaa godina❤️ Nekoja sto piela Jasmin tableti dali moze da mi pise. blagodaram
И јас да се придружам кон честитките Среќна Нова на сите! да сме живи и здрави, среќни и оваа година нека биде година полна со позитивни бети и бебиња, тоа што си го посакувам самата на себе, од срце ви го посакувам нa сите до една На здравје за нови почетоци, нови надежи и нови победи!
Лошо искуство,имав повремени мигрени од детството а за време на пиење на Јасмин (20 годишна возраст) мигрените беа многу почести и мноооогу понеподносливи,5-6 пати месечно напади кои траеа минимум 3 дена....
Ako e nekoe si pravilo toa, ili sansa stvarno za uspeh. Jas sum vo septemvri imav histero so screcing vo noemvri uspesno ivf. Dali pomogna bas toa ili ednostavno kockite se poklopija nz. Samo kako uteha da imas deka mozda ima nesto
Bolki vo zeludnikot imam i gradite me bolat. Citav za nesakani edekti gi ima milion. Sakav iskustvo da slushnam. Prv pat gi pijam se nadevam posleden.
Devojki ako ednash vi e napraven skreching [kaj mene pred skoro dve godini so histero], dali bi trebalp pak da se napravi pred ivf, fala vi
Јас воопшто не пиев ни 1 чашка, ни со сумплементите, таа во аптека ми кажа не смеам ни цигари кога купував сумплементи, среќа не пушам, сега ми кажаа да ги прекинам 10-на дена и си се напив некоја чашка.
За време на стимулации да, не се препорачува зошто тоа е хормонска терапија и може да се намали ефиксноста при конзумирање на алкохол, али кога се конзумираат само суплементи пред да се почне со стимулации и ивф нема ништо страшно ако се напиеме по чашка две од време на време. Јас без престан ги пијам суплементите веќе година дена и со неколку доктори имам зборено и сите ми кажале дека нема ништо страшно нормално кога е во граници на нормала и не се претерува, дури и ме охрабрувале да се напијам една чаша вино за да ми помогне да се опуштам малце. Сепак тоа си е лична преференца, кој како мисли и си се осеќа
Да, и мене ми имаат кажано дека кога пијам сумплементи може по 1 чашка, ама ете лично сакав да пробам и без ништо, ќе си мислев дека е до тоа, на психа ме удри, и си реков ај ќе пробам да не пијам ниту 1 чашка, така и беше, инаку знам за стимулациите, ако се пие тогаш ќе се намали ефикасноста. Сега баш ги прашав дека не стигнав до ет и ми кажаа и со сумплементи да одморам 10-на дена, дали може некоја чашка, ми кажаа слободно. Да ти кажам малку се опуштив, каква бев напната пред празнициве. За никаде бев.