Во нога не препорачуваат, ракабоцкај се Ајде Нате одмарај не се замарај сега со Клексани нека печат и огромни модрици нека се направат само мешкото нека расте се ќе помине и издржи
Јас во ставам во стомак и нога. Во рака многу ме боли Во нога во предниот дел, долж бутината. Гледам каде нема вени и штипкам и ставам Сестрата на матичниот ми кажа може и во нога, па да не правам модрици на едно место, правам комбинации.
А зашто не препорачуваат? Јас пола таму, пола во стомак. Ако не па да не ставам во нога. Баш ќе прашам трансфузиолог.
Devojki mene mi go odobrija vaucerot i zakazav konslutacii kaj dr.Petanovski vo Remedika, me faka panika kako ke gi podnesam site tie hormoni, kazete mi kolku vkupno inekcii se primaat?
И јас се плашев како ќе ги поднесам хормоните, ама искрено немав некоја промена. Прво примаш инекции за супресија на јајниците, поткожно, обично од 21 ден на менструација и ги примаш до крај на стимулациите. После чекаш да добиеш па најчесто од трети ден ампули за да стимулираат формирање на повеќе фоликули. Просечно 10 дена. Фондот дава до 30 ампули. Некому му треба помалку, некому повеќе, зависи како реагира организмот. Мене ми требаа 50. 20 си купив сама на приватно. Мене цело боцкање ми траеше 22 дена. Ама ти не се замарај со тоа сега. Јас ептен се нервирав, се мислев што, како, колку и џабе пак си ги купив. Опушти се, кога веќе сме тргнале до крај ќе изодиме. Со среќа и со лесно
Ми се јави ембриолог. Од тие 6 јк, три биле доволно големи за работа (ICSI) и тие се оплодиле. Ми рекоа утре трансфер, ќе ги одберат најдобрите две. Ама бе не е ли многу рано за трансфер, не ли треба да видат неколку дена како и дали е правилна делбата на клетките. Читам некаде ги оставаат неколку дена.
Вчера беше пункција. А утре трансфер. Тоа како втор ден му доаѓа. Е ќе се јавам морам да прашам нема да издржам.
Mene so ista postapka na tret den mi gi vratija, ne se grizi ne e rano kao sto veli @S.Snezana nam ni gi vratia na tret den i dvete sme bremeni, so sreka
Се јавив кај ембриолозите. На шемата за терапија, Лазаревски имаше заокружено ICSI, и јас мислев така ќе ги оплодуваат. Ми кажаа дека не, туку со IVF. Само три биле зрели и се оплодиле. И дека им била пракса на втор ден да ги враќаат, а денес и утре пред трансфер ќе ги следеле дали се добри. Е сега на мое прашање, ако пред трансфер ниедна не е добра, нема да има оплодување. Ми рече да, ама во мојот случај сигурна е дека тоа нема да биде. Е од кај знае бе, само да ме смири. Е аман веќе, ништо не објаснуваат, само ајде терај.
Jas mislam deka sekogas odat do transfer za pari ne gi interesira niv drugo,mene mi imaa vrateno so los kvalitet vo remedika kolku da si naplatat