Мене сеуште не ми се јавиле,две години поминаа Во договорот што го потпипуваш пишува дека доколку Не им дадеш одговор за продолжување т.е Не уплатиш имаат право да ги уништат на своја рака . Така да ,Не чекај да ти се јават . Ако сакаш да го продолжиш процесот оди плати си . Среќни празници идни мамички Годинава на сите да ви се оствари најголемата желба
Пред се Среќна Нова година, среќни празници. Сакам да прашам дали некој бил третиран со Декапептил 3.75 за предизвикување хемиска менопауза. И колку трае целиот третман. Јас сум вторник на контролен преглед но се плашам бидејќи ме спремаат за операција. Не сум спремна сеуште.
и јас имам од пред 2.5 години, само еднаш платив дека идев на прегледи. после тоа нит јас се јавив нит они ми се јавија. ваљда ако сакам да ги користам ембрионите ќе треба да платам за досегашното чување, ако воопшто ми ги чуваат. Колку е сега годишно?
Јас замрзнав во март 2022 год во мај 2023 ми се јавија и ми кажаа дека доколку сакам да продолжат да ги чуваат до крајот на јуни или почетокот на јули да платам само да и потрдам дали да продолжат да ги чуваат јас платив сега ке чекам пак да ми се јават ако не направам трансвер порано
Pred ivf ne proveruvav. Pred inseminaciite beshe 1.3. Pred prvoto ivf dr rece ne ninproveruvaj pod 1 e sigurno. I ne sakav da se stresiram.
Zdravo devojki,jas otidov na onsultacija za scretching so bris od endometrium na klinika i doktorka me gleda na eho vika koj den od ciklis ti e vikam 6,ova e idealno da mapravime insemenacija na priroden ciklis,pocni da pies estrofem i dojdi za dva dena,sabajle otidov bev so pocnata ovulacija i mi napravi insemenacija.Sega dase ponadevam na pozitiven rezultat.Inace sum so dve insemacii i edno invitro dosega.
Дали со високи антитела на тироидна сте имале успешен трансфер? И што терапија Ви погонало за да се намалат антителата..?
Здраво девојки. Само што ги земав рез од кариотип и кај сопругот излегоа некој промени. Дали некој има искуство или знае што би значело ова. Таму кратко и не баш јасно ми објаснија. Демек ова е причината за спонтаните. Викам ок, чаре некое, нешто да преземеме? Вика не, ова како лотарија како ќе се фати така, нешто во тој контекст. Додека ми се јави матичната сакав и тука да прашам за мислење, малку ме испаничи резултатов. Ви благодарам
За толкување на овие резултати најверодостојни ти се тие од лабораторијата од ГАК. Друго мислење можеш да побараш од ивф специјалист, претпоставувам они би имале некое искуство.
Како рутинска контрола кога правиш анализа на крвта. Преку крв од вена се земаат примероци. Се чека околу месец за резултати.
На Институт за хумана генетика има генетичари. Спроти Министерство за здравство. Тропни и замоли кој може да ти ги толкува резултатите. Многу се фини. Особено Петличковски.
Драги борци, чував dhea за една другарка ама испадна дрка и се добри резервите и нема да и требаат. Имам една цела кутија Dhea 25 mg, 90 парчиња, со рок 03.2026. Ги давам по истата цена како што ги порачав 770 ден. И имам отворена со 20-30 капс таа оди гратис, жал ми е да фрлам кога тешко се наоѓаат, ако не ви пречи, одат заедно. Кому му треба нека пише лп.
Никогаш за ништо немам користено боледување и незнам како оди тоа,знам на работа носеле колешки некаква си потврда, документ за боледување ама немам видено како изгледа и што пишува...