Благодарам на одговорот ама веќе ги купив не ми се акаше до матичната па до трансфузиолог .До трансфер треба само 5 да боцкам за 500 денара не се исплати маката ама јас мислев дека се поскапи затоа прашував.
250 денари е една, и најверојатно ке се боцкаш и тие 15 дена до тест. А после позитивен тест се продолжува. Јас втор пат проверувам д-димери. Аспиринот ми го укинаа, само на клексан сум. Чисто да си знаеш за понатака
Јас не одмарав дека немав стимулации од првото ниту терапија после пункција бидејќи не извадиа јајцеклетка.Следниот месец пак бев на природен извадиа, следниот ден ми се јавиа дека нема знаци за оплодување но наредниот дека почнало оплодување и ќе имам трансфер. Денес за жал негативна бета. Следно не знам што ќе ми пррдложи докторот. Дали пауза или може пак на природен овој циклус.
А пролутекс од неделава ми рекоа да боцкам секој втор ден две недели и толку. Ди сега боцкав секој ден. Некаде околу 16.000 ден за Пролутекс месечно, два месеци се боцкам, трансферот ми беше на 8ми ноември. И клексан 7500 денари за месец. Ова ви го кажувам за да си знаете. На некои им прекинуваат терапија со Пролутекс поскоро, мене така ми е. Ама дај Боже се да биде ко што треба и да имаш трошоци )
Душо жал ми е. Ми се случи слично првиот пат. Стисни заби, ке помине и ова, и нареден пат да расте и да се дуплира
Јас воопшто не би одмарала, ама ете така ми кажаа, па и уште немам, требаше пред 2 дена, дали од стимулациите ми доцни, или од стрес, не знам, и кај мене извадиа јк ама чекаа два дена и немало оплодување, и ништо од ет, ај сега ќе пробам на природен, па ќе видиме. Баш ми е жал што испаднало така кај тебе, следен пат да биде и кај тебе, и кај сите нас што очекуваме ll цртички.
Затоа о јас погоре напишав дека во Грвија се 47 евра. Како што некои доктори знаат да препишат и по 2 на ден и те како прави разлика.
Претпоставувам и понатаму ќе ми дадат ама здравје боже ќе средам за наредниот пат само да има потреба Да бидне трансферот само, утре ќе знам за сигурно
Здраво девојки, Од терапијата ми останаа две инекции Orgalutran 0,25mg/0,5ml. Ги купив од Грција. Имаат важност до 03.2024. Се чуваат на собна температура. Ако на некој му требаат нека ми пише во лп.
Zdravo zdravo. Molam da mi pomogne nekoj so sovet dokolku bil vo slicna situacija? Na misla mi e Laparaskopija dali da se pravi ili ne.. Tolovski i Hadzi Lega velat ne treba voopsto da se pravi Laparoskopija vo situacija koja ednata tuba e celosno zapusena, a drugata delumno proodna za koja ne moze da se uvidi jasno proodnosta. Vladimir Trajkovski mi veli deka treba da se pravi Laparoskopija. Zakazav kaj Dimitrov i Tofoski na klinika, da vidam koe e nivnoto mislenje, ke odam so site rezultati i HSG snimkata. Navistina ne razbiram dali so Laparaskopija na celosno neproodna tuba moze da se smeni nesto i na taa delumno proodnata? Dali preci takvata sostojba na tubite pri invitro, odnosno dali dokolku e uspesno invitroto, bi mozelo da mi se pojavi nekoi problem ponatamu pri bremenosta poradi celosno neprooden jajnik i delumno prooden? Dali znaete kolku e kaj Dimitrov Laparoskopija ? Izvinete za dolg post pozz do site
Nedaj boze moze da dojde do vonmatericna bremenost kaj ne celosno proodni jajovodi,iako e ivf sepak vonmatericna bremenost ne e isklucena.
Здраво, доколку некоја имала искуство после пад на B-hcg после колку дена добила циклус, за да се исчисти матката? Збунета сум имав крварење (не обилно) 3 дена, падна бта , терапијата ми ја прекинаа, а мене крварењето ми прекина денес 2-3 капки. Поздрав
Ќе ти ги продолжат и после трансфер. Јас ги купувам од Врање во аптека Бену, ден однапред ги нарачувам и одам ги земам. Цела кутија е 43 евра, се исплати одењето. Јас одам на 2-3 недели и земам залихи. Моментално немам и ќе одам следна недела да купам.
Извини на погрешен коментар реплицирав. За Пролутексот мислев. Тој го земам поефтино од кај нас. Клексаните се таа цена скоро секаде.
Па добро и Пролутекс ќе ми треба најверојатно,веќе боцкам и тоа вчера платив 3500 за 6 ампули ако има поефтино некаде добредојдена е и таа информација