Јас боцкам во стомак, во рака и во нога. Само во нога немам модрици. Не боцкаш кај вакцините туку подоле, осносно средината помеѓу рамото и лактот се боцка под агол од 45° во помекиот дел. Како и да се боцкаш ќе имаш модрици, мала грутка може да се појави и течноста секогаш малку заболува
Jas modrinkite mislam deka gi reshiv so toa sto posle vadenje na iglata, bez razlika dali e ramo ili stomak, pritiskam na mestoto se dodeka me boli. Sega nemam nitu edna, inaku nemav kaj da bocnam prethodno. Za vo ramo treba potkozno da e, vidi na you tube ima ubavi videa kade tocno se bocka
Женски денес 8ми ден од трансвер на 3-дневен ембрион. Никакви симптоми немам, ни гради болни, ни отечени. На моменти само грчеви за пред добивање, мислам дека одма ќе добијам само што ќе го прекинам прогестеронот. Не знам што да мислам, а изгледа рано е за тест Кога се тестирате вие со 3-дневни трансфери? Ќе полудам од мислење..
Уште малку имаш до тест. Јас се тестирав на 11ти ден од трансфер на 3 дневни и имав висока бета Немав буквално никакви симптоми. Исто беше и со првата бременост исто и сега. Никакви симптоми после трансфер, а два пати позитивно ич не мисли на тоа. Празник е само убави мисли, ова е господова работа.
Toa ne mi bese jasno koi bi bile posledicite i vo situacija koga edna e verojatno proodna a druga tuba ne e, dali zadolzitelno treba laparoskopija.
Јас телефонски се јавив и прашав тоа беше лани и знам ми кажа дека се наплаќа консултација, но цена не памтам
Мене ниеднаш не ми наплатија консултација , ниту пак преглед.Незнам зошто ви наплатиле. Јас закажав и при првиот контакт му реков на докторот-докторе дојдов да ми помогнете
Isto i mene ne mi naplatija nikogas konsultacija no eve kaj nekoi naplakaat,mislam najcesto ako napravat i eho,inaku neznam zosto pa i mnogu e za eden razgovor
Па секогаш ехо ми правеше ниеднаш не ми наплати...можеби ако види дека ќе одиш таму дали за инсеминација,дали за инвитро не ти наплаќа.Јас јасно кажав дека изборот ми е таму да си ја најдам среќата
Истото го кажав дека ги избрав нив, за да ми помогнат прв пат бев не бев пишан пациент, ме прегледаа и имавме консултација и наплатија океј ми е, само да се знае дека можно е и да се наплати.
Само нека ни помогнат во нашата желба па секако парите ќе ги прежалиме... Дај боже на сите да помогнат и ниедна жена да не ја води оваа борба.