Оди си кај Трајковски, Њуборн,ќе ви даде извештај препорака за Ифв поради машки фактор и собирајте си документи за ваучер.Нас со една неуспешна инсеминација на ГАК ни одобрија,а Трајковски не ни сакаше да ни прави инсеминација ни даде извештај дека препорачува Ифв
Ako ti e ispitano Amh i ti e nad 1 prakjaj go ova i plus Amh, za da ne te matkaat. Jas zosto sum so visok Fsh i e2 na tret den, pravev na 2 den nekogas, pa duri i ako vecerta sum dobila utre sabajleto odev da vadam krv. Se obiduvav na sekoj mozen nacin da go sredam rezultatot od hormonite za da mi odobrat.No za zal sekoj nareden rezultat bese polos i polos, i ne cekav povekje pustiv taka so e2 nad 60. Molam boga da mi odobrat konecno i da pocnam vekje so ivf.
Zdravo! Nekoja da ima iskustvo so dr.Drakuleski vo Sistina? Treba da pravam kiretaza i plodot da se isprati vo Manu ,i mi zakazaa kaj nego pa da prasam iskustva. Jas vo tocno 1 godina imav 3 spontani (od 3 januari 2023 do denes) prirodni bremenosti a AMH 0.60 mi e i plus vo 2022god imav Ivf isto so spontan mi zavrsi . So mutacii sum , primav i kleksani i aspirin ,folna , b12 i intralipidna i pak po 4 ti pat nisto ne bidna
Da, jadev nekoi 2,3 meseci od niv. Endokronologot mi preporaca Inositol i Maca, i na svoja raka pocnav da zemam Dhea od 10mg dva pati na den bidejki sum i so nisko Amh.Go ispituvam sekoj mesec, sega za sega Dhea e vo ramki na normala. Od 17 fsh go simnav sega na 12,11 i e2 mi bese pod 60 konecno posle 6 meseci. Sega ako mi baraat pak nov rezultat od hormoni ovoj ke im go pustam. Ako imate nekoj drug sovet kako mozam da gi podobram Fsh i E2 bi vi bila blagodarna.
Да, и јас кога бев кај Трајковски за 4Д ехо, напиша во извештајот без инсеминации, и ми кажа немам потреба од хсг, за секој случај си направив, мене без инсеминации ми одобрија. Само поради е2 ми побараа дополнително амх, и тироиден статус дека им однесов со тсх 0.24, потоа ок ми беше тсх. Сигурно тоа 0.24 некоја грешка.
Ако уште еднаш видам, а камоли да пробам, суви смокви во маслиново масло ќе вриштам Шала на страна, ефикасен народен лек е. Само ќе почнете во супермаркет рафтот со суви смокви да го заобиколувате во широк лак
Da te zamolam Ako ne e problem da mi kazes koj inositol I od kolku grama? Bidejki I jas sum so mnogu visok FSH
Вие не сте за инозитол, инозитол се пие кај PCOS и високо AMH за да ги смири јајниците и хормоните. Кај вас може да помогне DHEA, не инозитол.
Многу ми е жал Не се секирај, киретажата е рутинска интервенција која не трае повеќе од 15минути. Немам лично искуство со др. Дракулевски, ама имам слушано доста пофални зборови за него од различни луѓе. Се ќе биде во ред! Јас имам слична судбина како твојата. Вкупно 3 спонтани, од кои 2 беа лани. Еден ден сите овие разочарувања ќе бидат позади нас и нашето rainbow baby конечно ќе дојде на овој свет! Остани силна!
Kolku ti bese fsh i e2 ako ne e tajna da spodelis,jas imam fsh visoko zosto sum so nizok amh.Posledni ispitani hormoni fsh 18.56 e2 45.1 treti den ciklus
Кај мене е 9.5 фсх, а 78 е2, на трети ден, не ми даде матичната ништо да пијам. За инсеминација дали треба да се испита и амх или не е задолжително?
Pa za treti den e2 tie visoko,ne e loso dasi ispitas i amh no spored fsh ti izgleda da e dobar.Jas sum so dve insemenacii i edno invitro,sega mi pravea uste edna insemenacija na priroden ciklus dodeka cekam za vaucer od fond za 2 invitro
Jas pijam Q10 200mg na den, Inositol, Dhea, Vitamin E, methyl folat i methyl b12, Cink, Omega 3, Vitamin D i Vitamin C i jadam sekoj den po dva, tri brazilski orasi. Belki nesto od se ova sto go pijam ke vrodi so plod da imam kvalitetni jajce kletki. I mene mi bese malku cudno sto mi preporacaa Inositol zosto citav deka e za pcos, no i Endokrinologot a i Ivanovski mi spomnaa da go pijam. Belki se oni postrucni od mene.
A овие суви смокви што се вакумирани по маркетиве? Дај рецепт, го имав, не можам да го најдам, ќе јадам што било само да има ефект.