Да ве прашам дали има шански ако ФСХ и Естрадиол се во ред (ФСХ8 и Е2 40) да не одобрат, т.е. да побараат уште испитувања?
И дали ви кренале на телефон од Фондот? Или на мејл дали одговараат? Сега би требало да се стигнати до крај на ноември, така?
Jas bev minatata nedela imam podneseno na 29 noemvri dokumenti,mi kazaa uste negi zemale na razgleduvanje od ovaa nedela dasum prasala,ama ne sekogas imam vreme da odam tamu a na telefon nema sansi da krene telefon nikoj
Исто, имам направено стои цела тегла, пробав два дена и толку. Во фонд вртев само еднаш, накај 15:30 ми кренаа одма и беа префини дури тие ми се прејавија за инфо да ми дадат.
Здраво, ве молам за инфо доколку некој има искуство со ваква или слична ситуација: Имено, поднесовме барање за ивф до фондот на 26ти декември, во подрачната единица во нашиот град. Во меѓувреме, имавме некои промени на работно место со пријави/одјави, и денес дознав дека немам здравтвено осигурување од 04.01.2024 навака, и не знам кога точно би се решил овој проблем. Дали ќе биде проблем за одобрувањето на ваучерот?
Јас знам сите се на колективен одмор од 1-8 ми, ама еве неможам да ги добијам, ако некој знае да пише.
Devojki, preku sestra Anita zakazuvate za kaj Lazarevski za pregld I Jas nemozam da ja dobijam sestra Anita, Dali za pregled I konsultacija zakaznuvanje za kaj Dr Lazarevski kaj nea treba da se obratime?
Јас сум кај Ивановски, и секогаш се обраќам кај сестрата, еве сега пак вртев не ми крева, обично сестрите закажуваат прегледи, консултации. Не се јавувам директно на докторот, немам ни број, само од сестрата имам. Да се едитирам, пишав порака вчера, сега ми врати, најдобро и ти пиши и порака на сестрата, кога ќе види ќе ти врати.
Дали некоја од вас има искуство со циста после пункција. Трансферот го одложивме минатиот циклус поради висок прогестерон, меѓутоа овој циклус цистата сеуште не е пукната. Дали би правела проблем при трансфер на ембрионите. Ви благодарам однапред.
Оф мила, не знам до сега не сум сретнала ваков случај, може ќе ти го одобрат (АКО го одобрат) , ама мислам сепак нема да можеш да го искористиш пошто не си осигуреник. Ако се работи за одјавување и пријавување, ќе се регулира денот кога ќе земеш плата од новото работно место, значи јануарска плата (во февруари). До тогаш не знам стварно. Знам имав близок случај што смени работно место без прекин на стаж, ама немаше здравствено се додека не зема плата од новата фирма.
Сигурно ќе се искомплицира нешто...се надевам барем во процесот на одобрување нема да е проблем, зошто во февруари ќе легне плата ќе имам најдоцна тогаш осигурвање, па ќе можам да го користам... ама јас си велам ако дојде на разгледување предметот периодов дури немам здравствено, да не го отфрлат ради тоа од старт...
Ako imas prekin vo osiguruvanjeto koga ke pocnes so invitro postapka togas moze dati napravat problem,taka mene mise sluci,a sega dodeka cekas nema da imas nikakov problem