Devojki mojot bhcg e nizok 42 e sega dobiv rezultati ima li nekoj vakov slucaj i sto bi mozelo ova da znaci ? na 14 den e praven denes potocno
Со господ напред мила. Вчера имаше едвај видлива цртка, на тестови што детектираат од 25mIU/ml, а денес вредност 42. Јас мислам има надеж. Направи си пак бета задутре, да видиш дали се дуплира. До тогаш само трпение. Ти ја испраќам цела среќа
Jas od kako pocnav so invitroi migo aktiviraa vaucerot,i imav prekin vo rabotata me odjavija od ednata firma eden den porano i mi napravija ogromen problem,me iznasetaa po institucii edvaj zavrsiv rabota inace ke morav sve privatno dasi platam cela postapka,za sreka zavrsiv mi presedna na kraj i invitro i sve
mene koga se pocnuvase procesot vo new born mi dadoa da potpisam soglasnost dokolku ima prekin vo osiguruvanjeto dodeka trae postapkata deka si plakam na privatno. A vo megjuvreme za toa dali vlijae za odobruvanje na vaucer ne znam, najdobro prasaj vo fond
Мене во Ноември ми наплатија трансфер 61000 и плус 2400 за тие двете инјекции што ги ставаат. Нешто ситно помалце ми наплатија и во Октомври кога исто имав трансфер, негде околу 60К беше со се инјекциите.
Stvarno nz koja matematika ja imat, jas isto bev vo noemvri transferot i inekcite 48000 bez hormoni i sl.
И мене во Систина ми дадоа да потпишам доколку има прекин во осигурување да потпишам дека ќе си плаќам приватно.
Да, нема да ти дадат ваучер, исто ако изгубиш осигурување а имаш ваучер си плаќаш приватно. Ама можеби додека да дојдеш на ред да го разгледуваат ќе имаш осигурување.
Jas kolku sto znam sega dodeka trae razgleduvanjeto nema problem,ama ako ima prekin dodeka i go aktiviraat vaucerot i e vo postapka togas znam proveruvaat i pravat problem,odnosno fondot negi isplaka sredstvata sprema odbranata klinika
Фондот плаќа т.е. дава ваучери само на осигуреници, не може да дава ваучер за сите. Дури и да ти дадат ваучер ако имаш прекин во осигурувањето не ти важи ваучерот.
Мене никако не ми одговорија, вртев неколку дена по ред не ми креваа, еднаш кренаа, таа ми кажа не можела да ми каже ништо, само на маил, па отидов директно, мене ми е блиску фондот.
Работното време им е од 08:00 до 16:00часот. Бидете поупорни на дадените телефони кои се на нивната страна, на некој му се посреќува и лесно ги добиваат.