Различно е. NAC делува како антиоксиданс, а DHEA e хормонален прекурсор. Барем од тоа што имам читано, инаку немам користено NAC
Девојки, дали кај нас се продаваат Visanne 2mg и Clostilbegyt (clomifen citrat) 50 mg и по која цена?
Devojki zdravo Dali za refundiranje na clexani mozi so izveshtaj od ginekolog ili samo od transfuziologija ? Fala vi mnogu ubav den
Сите овде велат мора трансфузиолог ама јас као што прочитав на нет може со извештај од специјалист кој има договор со фонд , што значи може и од гинекологот...јас така ќе пробам
Па ивф докторот ќе ти препише, мене освен сумплементите после пункција ми препиша и некои други, тоа зависи, сите сме со различна дијагноза, ама јас не стигнав до ет и ми ги прекинаа, само сумплементите продолжив да ги пијам.
Може подетално што и каде точно поднесувате, треба да ги примиме прво па отпосле се поднесува или како
Prvo treba da dobies izvestaj za odreden broj na kleksani sto treba da gi bockas. Potoa se kupuvaat,a ti treba fiskalna smetka i smetkopotvrda od apteka kaj sto ke gi kupuvas( treba da se so ista dada ovie dva dokumenta),mene mi baraat i resepta ili potvrda od maticen ginekolog pozadi ispisana so site datumi sto treba da se bockam,so potpis na sestrata ili dok.,se potpisuvam i jas. Odkako ke gi primas site,se toa se nosi vo fond za zdravstvo i se potpolnuva eden dokument(tie ti go davaat). Za nekoj den ke dobies resenie,pa potoa i isplata. Se nadevam pomognav. Slobodno pisi i l.p ako ima potreba @Orhideja7593