Од Скопје ли сте? Ако сте од Скопје префрлете си се кај Оливера -Деметра Медикал душа од жена за се е тука да помогне дури и само телефонски што и да треба ќе среди.
Сакам да ја сменам, ама да завршам прво со ова што почнав, па ако не биде, ќе почнам документи за втор ваучер. Да, од Скопје сум. А колку треба време додека се префрли? Знам веднаш дека може, ама нели додека се префрли месец мислам, или грешка сум?
Istoto i kazav na maticnata,kako koga pravev invitro mi prepisivaa i togas piev mislam i poveke a sega demek imale nekoi izmeni i nesmeele.Odgovorot bese nie nemozeme dati ja pokrieme cela terapija prvo mi kaza keti prepisam 2 recepti,posle koga iskoci i dai kaze na sestrata i kaza samo edna recepta
Mal update, ocigledno vo site apteki farmacevtite bas i ne se informirani ili elektronskiot sistem ne im e kako sto treba, ispadna deka klomifenot odi na recept, denes zemav i istiot iznesuva 20 denari.
Некогаш и матичниве се не знам што да кажам.....инаку јас во вторникот си земав рецепти без никаков проблем.
Ме зачуди искрено, не знае човек некогаш што да мисли за докториве. Челични живци треба да има човек на сета мака.
Само јавете се и кажете дека сакате матичен да ви биде ќе треба податоци за да ве внесе и готово , плус сега скоро почна да работи и со фондот а јас сум многу одамна таму кога беше приватно се кај неа. Ама докторката е навистина докторка,ќе ви објасни се што треба ќе ве упатува ќе ве бодри како пријателка
Мислам одма може нема потреба од чекање месец а и зошто не веднаш ќе и кажете до каде сте во постапката и таа ќе продолжи да ве води не е проблем тоа
Ти благодарам, оваа мојава многу скапчика е. @CvetCvet докторката не е толку безобразна колку сестрата, кога идев за упат за хормони превртуваше очи, па ми дала минатиот месец, па неможела да ми дава, упатот ми важел, а упатот ми го земаа таму кај што испитував хормони, па за амх едвај ми даде упат, работава со молење. И побарав упат за сите хормони, и за машки, не ми даде, ми кажа ако ми барале ќе ми дала, па за ваучерот не бараат ама сакав лично за себе да си испитам. Кога и да вртам не креваат, ок, може имаат работа, ама потоа кога ќе видат нека се јават, може итно е нешто. Неодговорни се.
Бојчева, и мислам нема склучено со фондот, за брисеви 1250 ми наплати. Бев кај Коруноски, ја сменив летоска, и дали дека се уште не ми беше матична за пап ми зема 3500. Ама секако е скапчика. За ехо на гради ми кажа 1500. Другарка ми ја препорача, ама се зафркнав.
Зошто не требало DHEA за висок FSH, а после тоа FSH ми се спушти. А друг пат исто така ми рече за ФСХ: варира тоа, зависи од циклус до циклус, пак направи хормони. Не знае ни сам што збори ))) Затоа решивме да продолжиме со Ивановски.
И јас сакав матичниот да го сменам,но за жал страната на Фондот не функционираше. Три пати одев кај другата докторка што сакав не можеа да ме внесат во системот,одев до Фондот од таму ми велеа нека биди сестрата упорна до страната е има проблем и ми креваа рамена. И на крај немав веќе сила и пак останав кај истиот доктор. Наша чудесна Македонија
Те разбирам потполно, затоа и реков на сета мака и со ова да се занимаваме.Ќе си бидеш упорна и ќе им кажуваш се во лице, еднаш мора работите да се сменат.
Пишува само да се чува на температура под 25, мене не ми се ризикува со температура над 25 да откријам дали степен, два или три се доволни за да не делува
Сега од Ивановски препишани: Profertil f (ова мислам дека е глупост тешка и скапа, има и други такви мислења на форумов и најверојатно ќе прекинам да ги пијам) Метилирана фолна 1000 mcg B12 секој втор ден (зошто мене ми е вискоко Б12) Vitamin D 2x1000 IU Vitamin E 2x400 IU Maca 2x1 Q10 ама јас пијам Ubiquinol 3x100 зошто треба да е подобар според “It starts with the egg” DHEA 2x50mg + на ова јас си додавам: Vitamin C 1000 R-alfa lipoinska kiselina И понекогаш: Vitamin B6 Selen 200mcg Zink 30mg
Секако така е ама баш пишува дека НЕ треба да бидат во фрижидер значи може и ниската температура да делува вака или онака , јас само во поладна соба ги чувам т.е. во спалната таму секако најмногу е 20 степени а во фрижидер околу 4 степени