А дали се уважува извештај односно препорака од приватен лекар за инвитро со ваучер? Ние се изнамачивме да не откачат од гак едвај. 5 пати одевме за да добиеме препорака
Веројатно, затоа што и самата клиника соработува со фондот. Ние имавме еден извештај од ГАК за извршена инсеминација и еден извештај од ЊуБорн каде пишува дека јас сум стимулирана и со што ама дека инсеминацијата се откажува поради спермограмот направен на самиот ден на инсеминацијата и се препорачува инвитро постапка. Сите мои испитувања беа во ред само спермограмите два беа со лош резултат.
Zdravo devojki. Da prasam za povrat na sredstva za kleksani imam Izvestaj od specijalist, smetkopotvrda i fiskalna snetka. Da prasam kopija od seto ova se nosi ne treba original izvestaj ? Isto taka dali mora i potvrda za aplikacija na kleksanite i koj ja izdava? Vo New born ne se sekjavam deka mi dadoa takva.
па ми рекоа да ги сведам на минимум меѓутоа јас си пушев како вообичајно си мислам пушам 12 год ако не пушам 1 недела чуда нема да се десат али сепак тоа е мое размислување не сме сите исти секој си постапува како што си тој мисли
Па и јас така мислам на да стварно гледам да не терам цела кутија на ден како што си терав и стварно е поголем стрес ако насилно ги оставиш само таму ќе ти биде паметот јас исто пушам од 14 год значи 18 години веќе
Na samiot obrazec pisuva sto se dostavuva vo kopija a sto vo original, za nekoi raboti treba dva primeroka eden original i edna kopija, smetkite od apteka se dostavuvaat vo original da znaes, a potvrda za aplikacija sum zemala od maticen ginekolog.
Здраво девојки сакам да прашам некој кој што минал низ такво искуство. Можно ли е да имате успешен трансфер а претходно да немате имплантациско крварење
Фала ти многу барем малку ми даде надеж бидејќи сум 7ми ден од трансфер со 5дневни бла. а како да немам никаков симптом,може е уште рано
Девојки дали некоја знае колку е цена на транфер со замрзнати во Ремедика сега? Пред 2год мислам беше 21000ден.
ма не сум ни гледала колку ми се пушело толку е благо не јадев и газирано не пиев ама и порано не сум сакала се сложувам со тебе тотално ако сака да биде ќе биде
Денес 5ти ден со се денот на трансферот,само благи менструални болки имам ама јас од пункцијата навака цело време сум со болки, друго ништо ама сепак мислам премногу е рано за било какви симптоми
Во првата бременост немав имплантациско крварење па имав позитивен резултат а сега 3 годишно детенце , денес ми е 10та ден со ден од ембриотрансфер и пак не сум приметила ништо. И од симптоми немам ништо исто како и претходно, па ќе видиме за некој ден...
Ова чекање е најлесниот и најубавиот мимент од целата постапка што ја поминуваме Уживај мила и гали меше