Kopija izvestaj, Smetkopotvrdi od kupenite kleksani, Potvrda od maticen lekar za aplikacijata ( jas od opst zemav) Tvoja smetka( jas nosam kopija od karticka sto gi davaat vo komercijalna dodeka da dobies visa karticka) I ima edno baranje za refundiranje jas go simnuvam i go popolnuvam sama.
Како забелешка во извештајот по ЕТ ми пишува: Направен ASSISTED LASER HATCHING ...на 5 дневен ембрион . Некој со ваков извештај има?
Imame transfer so sleden ciklus zdravje vo februari..doktorot mi rece na 2 ili 3 den od ciklus hormoni da pravam so ovoj utre mi e 2 ili so toj ciklus pred transfer?
Како читав наназад постари постови сфатив кај сите тоа рутински го правеле во ЊуБорн и јас таму сум ...ама како е, имаме ли повеќе позитивни исходи со тоа ?
Жалам, значи се што треба се прави и од наша страна и од страна на докторите ама ете... ајде ќе огрее сонцето кога тогаш за сите Кога правевте вие?
Дали во крвната слика за ваучер може да има некој параметар надвор од граници? Кај мене тромбоцитите се малку покачени. Второ, дали има ограничување во кој дел од циклусот да се направи 4Д ехо, за ваучер? Трето, пополнет образец со предлог, дали пополнува матичен, или може на приватно специјалистот за инвитро?
Имам пријателка, повозрасна е од мене, 15 години скоро се бореа со неплодност, 5,6 ин витра, од кои 2 во странство, на крај на 40години, успешно ивф тука во мкд, а страствен пушач, и самиот доктор ја советуваше да не ги откажува наеднаш, дека ќе направи поголем проблем од шокот на организмот, и она малку по малку ги намалуваше, ама не ги откажа скроз ни во бременост...Детето сега има 2 години Да не се разбереме погрешно, не дека поттикнувам пушење во бременост..и самата сум непушач, меѓутоа добро е да се знае да не се префрла таков притисок на пушачите, бидејќи тешко дека токму тоа е клучен фактор за успешна бременост
Да баш пишав и погоре како што читав наназад во темава Њуборн тоа го прави на сите ,као да ја зголеми шансата за имплантација па да се надеваме на најдоброто
Dobar den borbeni zeni,pred se srekni praznici i vo novata 2024ta site so bebusi da sme ❤️ Imam edna molba dali moze nekoj da mi dade broj od Mitko Ivanov Sistina moze i od nego a moze i od sestrata licna negova !!! Vi blagodaram unapred ❤️❤️