Toa mie nesto novo sto pocnav da pijam,inaku pijam i estrofem 3x2 sum go piela i porano ama sega gradive nemozam dagi dopram,kicma bolenje,mokram na sekoja ispiena casa voda vo vc,mise spie,zgolemen apetit.Uzas....inalu termin za dobivanje mie 25 januari.Na 19 januari treba da napravam beta hcg preku krv
На трети спрат е Тофоски. Во амбуланта се специјализанти. Важи упатот и за горе. Докторот сите што чекаат ги прегледува.
Vo red blagodaram na info. Sto znaci bez razlika sto ne e precizno navedeno doktor, jas mozam direktno da go baram na 3ti kaj doktor Tofoski? Koj e od niv podobar, Tofoski ili Kalcovski ? Pozz i blagodaram
Која цена е пункција во New Born? Доколку по пункција нема оплодување колку се плаќа без трансфер? И колку е само трансферот?
Dvajcata se dpbri, no Tofoski e profesor i so pogolemo iskustvo.Jas sum se videla so dvajcata, strucni se i mnogu fini, isto i doktor Rosa.Primaat bez upat i mozete da se konsulitrate za se sto ve interesira za ivf.
Чекај малку зошто ги пиеш ако правиш бета? Најдоцна после пункција се прекинуваат. Во процедура си или се подготвуваш?
Фала, за предлог јас мислев дека пополнува специјалистот. А јас бидејќи сум со две инсеминации, може ли специјалистот да пише предлог за избегнување на дополнителни две инсеминации и каде би го пишал тоа ако документите ги пополнува матичниот? Да појаснам. Матичната ја користам само за упати, па се прашував дали можам да поминам со документација од Трајковски потпишана. Не сум била сеуште кај него, ама успешната инсеминација тој ми ја правеше па сакам и таму да продолжам за евентуално ин витро. Ми фали 4Д ехо, во план ми е да закажам кај него и да разговараме околу причините кои би можеле да бидат изговор за уште две инсеминации и мислев дека со него би ги спремиле тие документи.
Крвна слика не знам каква е целосна, јас прочитав крвна слика со гликемија и седиментација и тоа направив, таму имаше и тромбоцити.
Otidov za scretching so bris od endometrium doktorkata mi napravi insemenacija,na priroden ciklus imav dobri folikuli,samo mi dade da pijam estrofem 3x2 za suplemnti i kazav sto pijam nemi kaza da prekinam.Iskreno so insemenacija nese ji nadevam deka ke se fati.Neznam mi bese sube da kazam NE.
Inace cekav za vaucerot uste nemam odgovor,od 29.11.2023 podadov dokumenti i sakav ovoj pat podobro dase pripremam pred invitro so suplementi i dadoispitam podetalno
Височката со наочари е сестра Ана, мене таа ми остави најдобар впечаток но и другите се многу ОК, инаку се менуваат сестрите, не е цело време иста сестра кај др.Трајковски. Со среќа
Точка 8 од предлогот си стои крвна слика. Не е дека е пресудно, може не го ни гледаат тој документ. Реално другово е побитно.
Јас негде прочитав и крвна слика треба, им доставив само седиментација и гликемија. Ама како и да е си направив и детална крвна слика. Тоа е за нас, и да не бараат треба да си направиме.