Пишав и на другата тема, ама мислам дека тука има членки кои имаат послични маки со мене. Тие што имате испитувано мутации и пиете метилирана фолна и метилиран б12, дали знаете по постигнување на бременост до кога се пие?
Јас си пуштив цела крвна слика, со плус параметри кои ги испитав заради себе. Ова погоре тебе ти го праќам зошто немаш пуштено крвна слика. Затоа ти викам ваљда нема да ти го гледаат.
Да, и јас си направив комплет слика за неполни 6 месеци 2x. Потоа ми бараа нова седиментација и само тоа им доставив и гликемија. Ќе си знам за друг пат, мене ми го одобрија ваучерот, да, тоа што велиш не гледаат многу на тоа. Повеќе гледаат хормонален статус.
Zdravo se spremam za novo invitro. Prvo neuspesno po dolg protokol I dobiv hiperstimulacija. Ne bese ispitano mutacii (trebalo da primam kleksan, no ne mi kazaa). Sega se spremam za vtoro invitro mi rece na 11ti den od ciklus (utre), no mi kazaa kratok protokol bez stimulacija. Dali nekoja ima slicno iskustvo
Prvpat slusam kratok protokol od 11 den od ciklus da pocnuvaat so stimulacii,obicno od 2 ili 3 den od ciklus pocnuvaat
Јас ја пиев едно 6 месеци, пред стимулација а и меѓу стимулации, во однос на бројот на јајце клетки, да, имаше подобрување. единствено негативно беше што забележав дека ми растат влакненца на брадата, ама па тоа се отстранува лесно на дерматолог.
Dali se popravivte mnogu posle primanje hormonska terapija( invitro so dolg protokol) punkcija i tranafer vo oktomvri izvadeni mn jajce kletki i oplodeni no za mesec ipol se imam popraveno 10 kg i nekako sum otecena.Dali ima udel ova ili jas si baram izgovor demek za praznicive ne preterav I posle kolku dena dobivte ciklus prv imav abortus so apcinja( missed abortion) vo dekemvri zaradi nerazvivanje na plodot.
Мене ми беа малку покачени и поднесов и уште некои вредности исто имав малку покачени Да треба на 21 или 22 ден од менструален циклус да се прави 4Д ехо Матичниот га пополнува И да ми одобрија ваучер Јас вака знам и така поднесов
Што е дозволено после трансфер за тегоби во желудникот имате некакви сознанија? Како подуено некако се чуствувам во тој дел и неможам баш количински да се најдам како што си јадам нормално со премногу малку храна осеќам како прејадена да сум.... До пред трансферот си имав обичај скоро секој ден и сода да пијам имав константно киселини ама сега ми е страв сода да пијам...
И јас се поправив некаде 2 кг или 3 кг и сум уште отечена ама јас се боцкав една недела и после пункција трансфер уште не сум правела а пункцијата ми беше пред 3 недели а уште се чувствувам отечена
Само наоѓаат на секој по нешто. Мене не ми побараа, им доставив само со седиментација и гликемија, хсг им доставив само извештај, не и ренген снимка, на некои членки и тоа им побарале. Како ќе им текне така. И јас за дополнителни чекав уште 5 недели.
Pa sve sto primame so stimulacii hormoni sve se toa,jas 4 ipol godini samo vitamini,hormoni,insemanacii invitra,nemora da znaci deka samo od dhea se.Od se opsto kako hormonska terapija