Ajde koja naredna najbrzo ke ima transfer vo sistina, neka spodeli iskustvo so progesteronot da vidime za sto stanuva zbor
Може удриле штедња Ти успеа да купиш прогестерон депо? Многу ми е глупаво ова да не сакаат да те боцнат. И за иуи ме боцкаа со стоп инекцијата. Ај преку недела ќе те боцка матичен, ама за викенд?!
Мене ми рекоа да лежам дека од друг град сум. Можеш и да лежиш од кога ќе ти ја отворат историјата до другиот ден кога ќе биде интервенцијата. Ама кога праша друга докторка таа рече дека нема место. Можеби и излажа што знам. Кога одевме за хсг, во групата имаше две постари албанки кои имаа лежено таму најверојатно ти требаат само јаки врски. А и сама не си побарав не инсистирав дека не ми одговораше требаше да се вратам имав друго работа. Инаку после тоа сиотидов најнормално на работа, од мене контрастото излегуваше и многу малку покрварев. Малку осеќав блага болка целден на работа не ми беше како секој нормален ден ама не е ништо страшно.
Девојчиња мили, се вратив од трансфер Од трите ембриони, две супер се развивале и ми ги вратија. Третото се развивало, но не баш добро и не било ни за замрзнување. Лазаревски рече ендометриумот бил одличен, трансферот поминал супер. Си ги донесов дечињата дома Од толку многу души во Универзумов, ќе сака некое јас да му бидам мајка Ве гушкам сите
Kupiv, imase vo aptekata dole vo sistina. Preku nedelata, moze kaj maticen, a za vikend, ako nema drugo, na brza pomos se bockaat, Jas za sreka dogovoriv sestra da mi doaga doma da me bocka.
Jas piev terapija, ama ne ja prekinav od posledniot neuspesen transfer, si ja piev do nareden transfer. E sega, kaj mene bese na priroden ciklus, ako e isto i kaj tebe, moze da ja zemis predvid. aspirin, femibion, folna, B complex, Baby D3, C, E, metformin, pentoksifilin, E potoa, posle transfer, pentoksifilinot i metforminot mi gi isklucija, a mi dodadoa kleksan, progesteron, krinon i estrofem.
Abe treba na ovoj ciklus da se prai i jas denes dobiv ne znam dali neso od prv den se pie. A malku mi e sram da go baram doktorot vo sabota. Inaku razgovorot bese na sto poprirodno da terame posto ne se znae dali ke ima spermatozoidi za da se oplodat zamrznatite jk
E pa ete toa gore sto go pisav, slobodno mozes da go zemas, se raboti za vitamnska podrska na organizmot. Samo metforminot i pentoksifilinot ne go zemaj na svoja raka. Edniot go davaat na slucai so pcso, a drugiot pentoksifilinot e za cirkulacija, i efekt ima samo ako redovno si go zemala 3 meseci, vo sprotivno, voopsto ne go davaat bidejki za dzabe ke bide.
Okej znaci cim se samo vitamini dobro e.....ke si zeam toa i folna i vo pon sum nacrtana kaj dimitrov pred ordinacija fala na sovet pocnav da panicam doma
Folnata ti e najbitna. Jas ja pijam dva pati po edno, od 0.4 krka. Isto pjam po edno femibion1 dnevno, i tamu ja ima. Verojatno znaes, no ete, pak da napisam, zasto lugeto ne se naviknati kratki postovi da citaat od mene , pij ja isklucivo posle jadenje. Drugive, isto vitamini se, nemas steta, samo podrska na organizmot. Baby D3 i C po edno dnevno, a B complex i E nautro i navecer. Bez panika, i so lesno neka ti e, nabrzo ubavi vesti da procitame
Sea si se napiv folna i c, b complex pijam 3 pati u den deka i ospen pijam. Znaci da se simnam za femibion, baby d3 i e....fala natke pa za mesec dena dajboze u drugana tema da sme
Nataska neznam za koja namena ti gi davaat kleksanite,jas veke sum 20-ta nedela i primam uste,najprvin po dve na den ,a sega po edna.