Da i jas sum kaj Dr.Lega skoro na sekoj pregled e razlicna a taa visokta so naocarite mislam se vika Ana ako ne se lazam kaj Trajkovski
Dhea е стероид кој вежбачите го користат и за создавање на мускулна маса, јас приметив дека ми растат баш од него, имено пишува и на самото упатство за можни контриндикации, затоа што по прекинување на конзумирање ми се намали одма длакавоста. Иначе имам 7 ивф направено, 3 хистероскопии, 3 киретажи и еден спонтан абортус, што значи многу лекарства, витамини, хормони. Ништо друго ми нема влијаено на изглед и константна тежина одржувам со години. Но секој си е различен.
Zdravo vo petokot imav laparoskopija, denes pocna da mi se vrti svesta dali e normalno ili da se javam vo bolnicta. Pritisokot mi e 120 so 105
Pa normalno e barem jas imav vrtoglavici pri naglo stanuvanje od krevet,sepak brzo e vnimavaj popoleka stanuvaj i se dvizi..Jas duri koga izlegov za prv pat nadvor da prosetam posle laparoskopijata mi se vrtese
И мене ми е чудно без стимулации, еве јас бев со краток протокол со стимулации, сега на природен, и ивф докторот ми следи фолекули, вчера бев на 8-ми ден од циклус, и ми кажа Четврток пак да одам, по негово мислење ми кажа наредна недела, ама мора да ми следи фолекули.
Neznam,ni jas tolku nese razbiram,barem ako e na priroden ciklus togas barem na 2 den ciklus treba date vidi kolku antralni folikuli imas,sekoj mesec razlicno ovulirame mora date sledi
Нема потреба да се следи уште од втор ден, затоа што на природен циклус нема стимулации, не се битни антралните фоликули, туку е битен водечкиот фоликул кој најчесто е еден. Обично закажуваат преглед после 8 ден, за да видат дали пораснал зошто може циклусот да биде и ановулаторен. Ако има ветувачки фоликул на неколку дена се следи прогресот
Bev na pregled, ispadna prv pregled mi dade dabroston 15 dena. Kaza so nareden ciklus koga ke dobijam na 2 den pocnuvame so stimulacija pa koj gi znae
Мене така сега на природен ми закажаа на 8-ми ден од циклус, па сега во Четврток пак. 2 ден од циклус бев со краток протокол и стимулации. @mici22, тоа е краток протокол, јас така бев, почнав од 2 ден од циклус со Кломифен и естрофем, а 3 ден од циклус почнав да се боцкам со мериоферт.
Мене од DHEA лицето, вратот ми се исфрла со големи бубуљици, а брадата сувс како лишаи. Кога ги прекинав ми помина. Правев пауза 3 месеци и кога пак ги почнав пак исто ми се случи. Сега пак одмарам и се мислам дали да ги пијам пак, дали воопшто имаат мекакво влијание, подобрување, јас не забележав
Devojki Kako uspevate da zakazite termin za kaj Lazarevski, denes sestrata mi rece do April bilo zakazano, ne sakase za ponatamu da mi fati termin,mi rece Fevruari Pak da zvonam ako SE oslobodelo nesto ....
Zdravo, nekoj sto pravel posledno New Born da spodeli ceni za punkcija, oploduvanje, transfer. Isto dali se plakaat pregledi za sledenje na folukuli i krvni sliki kako priprema za punkcijata ili toa vleguva vo cenata na punkcijata ?
Ааа значи од тоа ми било мене исфрлувањето, мислев од другите сумплементи ми е. Инаку на лицево се случувало ретко да се нафрлам на челото и на брадата, по телото никогаш. Кога почнав со сумплементи после некое време се нафрлав на рацете кај рамото, ама многу ситни, не се ни приметуваат, кога ќе се фатам таму како рапава кожата, одмарав некое време ми се исчисти, сега пак почнав по рамењата да се нафрлам. Лицево па за чудо стакло чисто ми е сега. Сега по рацеве ок ај по долги, ама летоска, па и грбов ме чеша.
Девојки некоја искуство со ивф за второ дете, како после трансфер со дете од 2г и 1м. Почнав постапка ама некако ме фаќа паника како би било. Да напоменам дека сме сами со малото, мм има теренска работа.