Isto i jas sum so tie simptomi. Vtor mesec kako pijam Dhea i liceto vo dolniot del i bradata mi e so golemi cisticni akni. Odkako pocnav da gi pijam pocnaa da mi izleguvaat, prerhodno nemav problem so takvi akni. Isto primetiv i premnogu opagjanje na kosata, sekoe ceslanje i mienje na kosata stres mi sozdava od toa kolku mi pagja. Napraviv edna nedela pauza od apcinjata i edna akna ne mi iskoci i kosata pomalku mu pagjase. Kako prodolziv so niv pak istite simptomi.
Ooooo od niv li paga kosata,isto kaj mene mnogu pocna dami paga miselv period e ama mozno e i damie od niv
Cetiri meseci pred zabremenuvanje pa do kraj na bremenost, a preporaclivo e I do kraj na zivotot samo ne vo golema doza - go citiram transfuziologot
Zdravo, mene mi e 6 den od embriotransfer. Deneska zabelezav svetlo kafeavo krvarenje. Doktorot mi rece da miruvam strogo od denes. Dali imal nekoj od vas slicno iskustvo. Pozdrav
Vo maj plativ 95000 za stimulacija,123000 za punkcija i transfer i plus terapijata pred i posle transfer,pregledite i sledenjeto na folikuli ne gi naplakaat
Мене само на рамениците, сега почна и на грбот, и ноќе многу ме чеша, денски не, лицево за среќа чисто ми е, летоска кога пиев и лицево ми се нафрли, па пауза правев ми се исчисти. Не се големи акни, мали се, ама ме нервираат. Страв ми е сега да ги пијам, ама морам, се ќе направам за бебе. Среќа мм најде смокви, и си направив со маслиново, и тоа ќе пробам. Не знам што е работава нигде што нема смокви, и вчера барав во Рамстор, Тинекс, Веро, нигде немаше, мм нашол во некое мало продавниче, па и мајка ми денес купила, ајде ќе имам за 2 дози. Прво првата да ја пробам.
Некоја што пиела Профертил и да имало ефект? Читам биле за ПЦОС, а јас немам, не знам зошто ми ги препиша. Ем скапи, ем тешко се наоѓаат, и не знам дали помагаат, 28 капсули се 5.500. Во Неделата ја испив последната, се мислам дали да земам. Или некоја замена.
Не знам зошто ти ги препишал, покрај сите други витамини што сигурно ги пиеш. Многу веројатно што соработуваат со дистрибутерот, им плаќаат семинари и конференции во странство за да им ги препишуваат производите.Немој погрешно да ме сфатиш, последните две стимулации ги правев во Грција, таму освен метил фолат ништо друго не ти препорачуваат, Овде кај др. Ивановски, витамини Д, ДХЕА, Мака, Б12 метилирана, Мултилак пробиотик, метил фолат,Q10, витамин Ц и не знам веќе дали се набројав по два пати на ден. Сето тоа кошта ама си викаш ај се ова е за повисока цел. Конкретно профертил, маж ми ги користеше и јас ми се има случено по грешка да му ги пијам, ( од се горе набројано) и неговите од сабајле му ги пиев Забележав дека добро ми влијаат на либидото.
Devojki zdravo Dali nekoj znae kolku cini krio transfer vo sistina i plus intralipidna infuzija? Nekoj skoro da pravel? Fala vi mnogu i ubav den
Знам, не те сфатив погрешно, и јас така си помислив. Па и не се наоѓаат, ги нема секаде, мм пиеше 3 месеци, иста дијагноза. Сега и мене ми препиша, едвај ги најдов по порачка, ги испив сега во Неделата и не купувам. Па и инозитол читам за ПЦОС е, што не го препишуваат, поефтин е. Јас пиев на своја рака, Ивановски ми кажа не било за мене, немам ПЦОС, а читам и Профертил се за тоа. Сите што ги наброја ги пијам, и кардиопирин, сега ми препиша и витамин Д и Е, само Д, Б12 и кардиопирин по еднаш, другите по 2x. И ПреМама ми препишаа после пункција и биофемин, и сега кога бев последен пат ми го продолжи биофеминот, а за ПреМама ништо не кажа, ама си ги пијам. Едит:сега прочитав за Профертил од маж ти што си пиела хаха, па има посебно за мажи, посебно за жени, ако добро ти делуваат пиј ги, и мм има, да почнам и јас неговите хаха.