А замисли јас кога бев на преглед првпат кај Трајковски и ми кажа дека треба да си поднесам за ваучер, го прашав дури и инсистирав да ми каже што да пијам во меѓувреме, дури се спремам, да не губам време, беше дециден: "ништо, ништо да не пиеш, да не си даваш пари за џабе" вака со овие зборови ми се обрати.
Да не знаеш веќе кого да слушаш. Па и трансфузиолозите обично поради мутации препишуваат метил фолат. А па дхеа не знам што препишуваат кога ги нема, освен iHerb и Биотика, минатиот пат и во Биотика немаше, па другата недела донеле. Едит:подобро овие домашниве што се да ги консумираме. Си направив смокви со маслиново. Треба да чекам 40 дена да отстојат. Сакав и тоа со рен и бело вино, и денес утре, заборавам.
Да, прочитав, ама јас немам ПЦОС. Ако е за така и инозитол се за ПЦОС. Ме интересира дали има ефект Профертилот, знам дека секој организам е различен, ама дали помогнале на некој? Едит:читам слични производи фемибион и ПреМама.
Мене па ништо не ми ни одговори. Тотално беше незаинтересиран. Јас го прашував, тој ќутеше. Сакав да му кажам "насмеј се малце" хаха.
Епа хормон е, предизвикува. Затоа се мислам дали пак да ги почнам. Еве дали некој забележал разлика и подобрување со пиење?
Истиот муабет затоа ми се допадна. Не е ништо вишок, ама и да не пиеш пак е ок. Што од друга страна е супер за нашава психа, зошто си во недоумица дали нешто грешно правиш или некој микроелемент ти фали па заради тоа не успеваш. Ова е секако мое искуство, некој може сака поинаков третман. @DANA.M се слагам потполно.
Две сосема различни работи се тоа. Ако имаш PCOS има студии што покажуваат дека инозитол дава добри резултати.
Јас пијам инозитол на своја рака, ако имаш ПЦОС, јас немам потреба ама ги пијам, а Q10 ги пиев и на своја рака, и ивф докторот ми ги препиша. Сосема различни се.
Јас кога приметив дека ми делува на изглед, и да, освен што ми растеа влакна на брадата и косата ми паѓаше, почнав редуцирано да ги пијам пошо шубе ми беше тотално да ги откачам, по една таблета од 50 мг преку еден ден наместо 2 пати на ден по 50мг и ок си бев. Види што на тебе ти одговара.
А имаш испитано мутации? Ако немаш ПЦОС не пиј, мене ивф докторот ми кажа немам потреба. Општ матичен ти ги препиша или ивф доктор? И мене освен другите ми препиша и Q10, пиев и на своја рака. Да се редактирам, мислев на матичен гинеколог, не на општ матичен.
Denes bev vo fond,mi kazaa denes ke ima komisija i dase javam poplandne utre ke bidat gotovi odobrenite vauceri,za tie poslednata nedela od noemvri.Jas imam na 29 noemvri podadejo dokumenti
Имам испитано мутации и имам мутации пијам метлирана фолна и метилирана Б12. Q10 ми ги препиша инф доктор
Епа тоа и јас пијам, плус дхеа, ПреМама, биофемин, кардиопирин, мака, витамин Д и Е, ми препиша и Профертил, ги испив и не купувам. Не знам дали имаат ефект. Ама препишуваат според дијагноза.
Јас се чудам што се пиете и купувате на своја рака, ајде доктор да кажал океј ама вака сами мислам премногу е, оваа мое лично мислење... Исто Трајковски кога го прашав да пијам нешто ми кажа ништо дополнително да продолжам Фолиномелот навечер и сабалје Фертилимин толку, нема потреба засега од ништо кажа.
Se izvinuvam da prasam nekoja sto ispituvala, koja cena e TORCH na mikrobiologija da se ispita, i Kariotip na Gak? Imam upat, da znam kolku pari koshta.