На шемата за терапијата од ден на пункцијата до трансфер пишуваше диазепам од 5мг еден час пред трансфер.Ден пред трансферот уште еднаш ми се јавија и ми објаснија како да си ја примам терапијата (имаше измени) за утрото пред трансфер. Цело време сопругот беше со мене во собата во која лежев исто беше и за пункција.Тој ми помагаше за облекување/соблекување и седеше во собата додека јас бев во сала.По трансферот полежав само 10 мин на стол па ме станаа да си одам во соба и таму полежав уште 10-15 мин и после дома ,брзо ,лесно, едноставно е се,освен вашите емоции хаха јас на пример си плачев од како рече докторот готово ајде со среќа. Прашајте да се напиете Дијазепам за опуштање
Kako be klomifen a ste so nizok amh,ivanovski ve stimulirase so klomifen? Jas od nego doznav koga otidov i mi kaza klomifen nikako na nisko amh
До сега секогаш само еден Пролутекс дневно, и Кринон навечер кај Ивановски. Естрофем немам примано. Нека е успешно само, па после разговарај за Прогестерон депо, мрсни ампули се, поефтини ама исто добар прогестерон. Мене ми даваа избор во Систина дали Пролутекс секој ден или Прогестерон депо секој 4ти ден, само треба друг да те боцка зошто интра мускулно се прима.
Не толку како од Дабростон. Ама најдобро ми делуваат Глицерински чепчиња за возрасни. Безбедни се и за бремени.
Нема место за паника. Замисли при нормално оплодување после сексуален однос, дали вака би се пазела, дали некој би ти помагал при облекување? Во Систина бев сама во собата, во Њу борн, маж ми беше со мене. Се облеков полека и сите 4 пати, без нагли движења, се пополека. После лежење отидов до тоалет да ја испразнам бешиката. Се е нормално. Во Систина препорачуваат 24 часа мирување, во Њу борн 3 дена. Што значи повеќе одмарање, за јадење и до тоалет си одев или да станам да си земам некоја книга. Значи ништо стриктно, си одмараш.
Devojki zdravo,dali nekoja skoro ima poracuvano vitamini od Iherb i za kolku vreme ima stignato.Inaku mojot test denes 15 den od insemenacija negativen.
4 дена само Кломифен, продолжив со естрофем и мериоферт. Прво не реагирав на стимулации, и ми кажа кога да дојдам, ако не ќе ми прекинел терапија, ми кажа според тоа ќе одлучел дали вреди да доплатам мериоферт, кога отидов пријатно се изненади и ми продолжи, имав пункција, и тогаш не се надеваше, ми кажа да бидам спремна на се, а не да ме лаже, што и тоа ми се допадна, ми извадија јк ама немаше оплодување. Јас не би го сменила, и докторите не се Господ. За разлика од Трајковски ми обрна повеќе внимание, тој само ќутеше. Сега на природен сум, ми следи фоликули, па ќе видиме. Ама сега и докторите што можат да направат ние што сме со ниско амх.
Како реагиравте на Естрофем во високи дози? Дали имавте вртоглавици? Многу ми се врти и имам падови на енергија еден саат сум ко издишан балон следниот пукам од енергија и мислам дека ќе истрчам 10 км.
Дозата се зголемуваше постепено сега сум 5ти ден со 3х4 инаку вкупно 11ден со естрофем. На почетокот немав некои проблеми ама вчера и денес имам ужасни вртоглавици особено ако лежам или седам и сакам да станам. Ми паѓа енергија очи ми паѓаат се прозевам и заспивам во секунда и после 15 минути сум ок или пак имам вишок енергија и ужасно ми студи. Ми е страв да возам да не заспијам на волан