И јас се боцкав со цетротид 3 дена, четвртиот кога проверував хормони 2 едно по друго ми ставиа цетротид, 2 дена пред пункција. Мериоферт вкупно 36, првите 2-3 дена по две, потоа по 3 мериоферта. @Bapeski јас на почетокот пиев естрофем 2x2, потоа ми зголемија 3x2, никакви нус појави немав, пиши му на докторот и кажи му, од нешто друго да не ти е?
Па можеби докторот и во право е? Јас сум со ниско АМХ, и двата пати кога бев стимулирана со кломифен ми вадеа по два фоликули но за жал празни и во двата случаеви не стасав ни до оплодување ни до трансфер. Послледниот пат кога на моја желба сакав да пробаме на природен циклус ама скрос на природен циклус, докторит повторно инсистираше да пијам кломифен, уште во истиот момент кога ми кажа да пијам имав лошо пречувство и така испадна, двата фоликули празни. Можеби секое тело е различно, но кај мене дефинитивно кломифенот не ми делува добро воопшто.
Kaj koj doktor bas me interesira? Jas prvata insemancija na klinika me stimuliraa so klomifen i koga otidov kaj Ivanovski mi kaza nikako kako mozele klomifen dati dadat na nisko Amh.uste poveke se trosele rezervite so klomifen.Ova e mene sto mi kazale jit sum doktor nit imam uceno za toa.Nauciv od maka sto imam 4 ipol godini trcanje po doktori
Јас сум со ниско амх, исто кај трајковски со кломифен не се разви ни еден фоликул. Следен циклус со летразол добро реагирав. Летразолот не ги троши толку резервите го даваат за ниско амх. Консултирај се со докторот, јас во консултација со членка од овде дознав дека и деуги не реагираат на кломифен а добро реагираат на летразол. Затоа и му предложив на докторот.
Ednas otidov kaj nego na konsultacija ete da vidam on sto kemi kaze sovet,dali treba da ispitam uste nesto vo meguvreme dodeka cekam vaucer,nikakov poseben vpecatok nemi ostavi.Prvo negi ni razgleda dagi zeme dokumentite tuku prvo me prasa zosto sum sama kaj mie soprugot.Vtoro od kako pocnav damu kazuvam sto i kako sum pravela dosega zacudeno me prasa oooo pa vie i invitro ste pravele togas mu kazav da evevgi site dokumenti sve nosam zada gi vidite.Posle zema dagi gleda i mi vika ajde daj boze davi odobrat vaucer mu rekov mene mi imaat odobreno ednas sega amh mie podobro.Abe ova ne e toj rezultat sigurno e ponisko.Taka da konsultacijata traese sve na sve nepuni 10 min i 3000 den si plativ.Na kraj koga dojdov doma originalot dokumenti sestrata si gi kopirala a mene kopiite vo papka mi gi stavila mise krena kosata vo vis
Да, на прв впечаток и мене не ми се баш најмногу допадна, некој чуден доктор ми беше, но искрено ние најмногу се задржавме кај него и стварно неможам да кажам ништо лошо за докторот, баш ми е кежуал човек и некако сме многу опуштени со него.
Кај мене извадија јк, ама немаше оплодување. Сега на природен не ми препиша Кломифен, освен сумплиментите што си ги пијам. Мене самите ми предложија на природен следен циклус, еден да одмарам, ама јас сакав овој, не ми се чекаше. Ниту мене не ми остави никаков впечаток, јас бев за 4Д ехо, го прашував нешто, ќутеше, не ми одговори.
Nekazav deka e los doktorot,daleku od toa sekoj so svoeto iskustvo mene isreno neznam takov vpecatok mi ostavi i nekako nemi klikna,a sakav kaj nego da pravam naredno.i sega najverovatno pak kesi pravam kaj lazarevski
@anu @Anyshka kolku ti e tebe AMH? i jas imam operacii od vidot na klasicna miomektomija, polipektomija, laparaskopski, kiretaza, 1 neuspesno ivf i 0.44 AMH pred 2 god. Sega ne ni sakam da znam kolki e
Torc se ispituva samo dokolku si imala spontan, t.e posle abortus ... jas taka znam i na privatno pred 3 god. bese 12 000 den.
Moeto eho bese 3 D, samo sto gi prativ dokimentite. Maticniot mi rece site prakaat vakvi sliki, od fond isto mi rekoa ... Demek 4 D e ista slika samo eden vid kako video.
Сега за втор ваучер ги прати документите? Јас читав под 1 ако е амх одобрувале со донирани јк, првиот пат со молба да одобрат со свои, ама за втор ваучер не знам дали ќе одобрат, па ме интересира. Ако не одобруваат со свои јк подобро приватно да одам.
Torch ne se ispituva samo ako si imala spontan. Jas chuvam macka, machkite znaat da prenesat Toxoplazma koja mu steti na plodot, i ispitav ushte pred bilo sto drugo da pravam. Ne bese skapa rabota barem ne preku Fond.
Тоа зависи од дијагнозата, кај некои ако било успешно, не значи дека и кај другите ќе биде и обратно. И докторите не се Господ. Посебно ние што сме со ниско амх што можат да направат. Кај некои од прва успева, кај некои не. Некои реагираат на терапија, некои не реагираат, важно е да му веруваш на докторот и да ти посвети внимание. Еве јас за мене ќе си кажам, не стигнав до ет, сега на природен. И не дај Боже ништо да не бидне, пак би го избрала истиот доктор. И не зависи од докторот само, туку и како реагираме на терапија и од нашата дијагноза, секој организам е различен. И јас ако сум задоволна од тој доктор, не значи дека и другите се.