Za cirkulacija kolku sto razbrav. A vo stomak li se bockas ti mado... a be boli ova, zatoa prasav do koga trae bockanjeto.
Okolu 2.5 meseci vo racete se bockav,no mi pomodrea mnogu,i pocnav vo stomak,transfuziologot mi rece deka vo stomak bile najefikasni (gi vikaat pcelki posto mnogu pecat,probaj pobavno da ja vbrizguvas tecnosta),sega posto veke mi porasna stomakot i pocna bebo da mrda,sube mi e i pak se bockam vo raka,a poslednive meseci planiram vo noze.
@gerbera.tm ti ja posakuvam seta sreka na ovoj svet Bidi opustena i gali go mesko.za dve nedeli site da ne raduvas ovde.
@Natasa. P neznam dali znaes za kleksanite imas povrat na sredstva od fond.Potrebno ti e izvestaj od transfuziolog,smetkoptvrda i fiskalna smetka od aptekata kade sto gi kupuvas inekciite i recept so potpis i pecat od maticen ginekolog deka tamu gi primas inekciite.So ovie dokumenti,ides u fond,transakciona smetka,se popolnuva obrazec i ti isplakaat 70%.
kazete mi dali mozam namesto na 3 ti den od dobieno da ispitam hormoni na 4 ti, dali e isto, neli pred ivf postapka doktorot treba da mi odredi terapija na baza na ispitani hormoni?
E mnogu blagodaram milicka. Sega bas razgovaravme so soprugot. Nie veke ja utnavme rabotata so kleksanite. Vo seta taa vozbuda posle transferot, zemavme od apteka sto ni falese, i smetkata na kraj pamet ne ni bese, neznam ni dali voopsto ja zemavme. Sega za do test imam inekcii, i so tie zavrsena e prikaznata, nema nazad pari. No daj boze, da vidime ubavi rezultati, za ponatamu sekako ke napravime kako sto i pogore ni sovetuvas. Bas ubavo od tebe sto ti tekna Ti blagodaram uste ednas
DA dade Gospod visoka beta,i obavezno proverka na d-dimeri. Ne ja napustam temata dodeka ne dojdete vo trudnicki muabeti,sakam da Ve druzam.
Sega... stram mi e pak da ve gnjavam so isti prasanja, nebare ne mi e pominato ova, ama ete, imam potreba da prasam. Citam za ova implantacijata na embrionite vo matkata. Trebalo malku krv da ima, toa se slucuvalo vo prvite 3-4 dena po transferot i bilo znak deka se slucuva implantacaija. A kaj mene nema takvo nesto... i nema nikakvi simptomi.