Прогестеронот прави запек. Ништо нема да ти помогне посебно, пиј вода, јади течно,супи, урми од сабајле, а ако ептен не оди земи си чај алкалакс (иако не е баш убаво да го земаш), јас така го решавам
Прогестеронот прави запек. Ништо нема да ти помогне посебно, пиј вода, јади течно,супи, урми од сабајле, а ако ептен не оди земи си чај алкалакс (иако не е баш убаво да го земаш), јас така го решавам
Jasno mi e deka doktorite ne se gospod, prasanjeto ne mi e dali od prvo invitro ostanale trudni, tuku na bilo koe po red invitro kaj koj doktor ostanale trudni, jasno mi e deka iako ne ste ostanale trudni ste zadovolni od doktorot no toa ne mi bese prasanjeto. Gi molam clenkite sto ostanale trudni od invitro kaj koj doktor bilo toa samo toa a ne nivniot problem
Mene taka mi rekoa i taka znaev, veeuvam deka ima i drugi pricini za ispitivanjene na istite kako sto velis ti. Togas uste ne mi bea jasni mn. raboti.
Kolku ti e nisko AMH sto ti rekol da klomifenot. Jas prvo inf kaj Ivanovski dolg protokol prvicno stimulirana so klomifen, pa posle so meriofert, fostimol imav 5 j.k od koi 3 se oplodija, no na kraj ostana 1 j.k. Vtoriot pat kratok protokol stimulirana so letrazol, fostimol, citrotide izvadeni 5 j.k site prazni
Alkalaks pravi grcevi i sodrzi sena i menta, nitu edna nitu drugata bilka ne se preporacuvaat vo ovaa situacija. Samo kompot od slivi, jabolka, i glicerinski cepcinja.
Знам дека не е добар, но кога не одам во тоалет по недела дена и ништо не ми помага, го земам и така си го решавам проблемот.
Добра вечер девојки После 2 години пауза, еве ме повторно тука Имам едно прашање би била благодарна на вашите одговори. Ние си се одлучивме конечно за инвитро поради нашата состојба. Имавме консултација со специјалист и одлучивме да почнеме постапка. Нормално ме интересира се во врска со ова Би сакала да прашам колку време примавте терапија, кога се вадат фоликули,колку фоликули вадевте, дали замрзнавте некој ембрион, кога се прави трансфер, како реагиравте на терапијата и ваков тип на прашања... Се надевам дека во оваа борба ќе успееме сите
Здраво на сите. Јас имам 3 годишно дете но за втора бременост се обидувам 5 месеци и ништо. Направив ХСГ и имам билатерални запушени канали. Дали некоја има вакво искуство? Ми рекоа лапараскопија или ИВФ..
Здраво девојки, добив емаил дека ми е одобрен ваучер сите што имате поднесено почеток на декември да знаете имало комисија овие денови ❤️❤️ а тие кој веќе имаат ваучер за колку време доага на домашна адреса од ск сум, и некоја да ми каже како оди процесот матичниот ме пријавува, или ? бидејќи матичната ми е неодговорна
Лапараскопија да си направиш е мојот совет. Во истиов случај како тебе завршив со ванматерична бременост за жал и отстранет канал
Зависи со каков протокол ќе си. Јас бев со краток, околу две недели примав терапија. Имав пункција, за жал не стигнав до трансфер, немаше оплодување. Прво не реагирав на терапија, потоа почна да ми расте фоликулот, се боцкав со мериоферт и 3 дена со цетротид. Од 2 ден од циклус почнав со Кломифен 4 дена само, со естрофем продолжив и после пункција, се зависи од дијагнозата и организмот, зависи колку имаш оваријални резерви, кај некои има неколку фоликули, кај некои само една, ама и јк доволно е само една да е квалитетна.
Мене ми стигна за помалку од една недела од како ми го одобриле.Кога ќе ти стигне ваучерот чекаш да добиеш и на прв ден добиено се јавуваш закажуваш (претходно сигурно имаш избрано и се имаш инконсултирано која клиника и кој доктор ќе правиш инвитро) за на вториот ден од циклусот докторот те прегледа и одреди терапија, зависи од твојата состојба дали краток (јас бев со краток само една недела боцкање) или долг протокол ќе терате .А од кај матичната ќе си земеш упат за кај ИВФ докторот со датумот на денот кога ќе одиш,т.е. твојот втор ден од циклус. Се надевам помогнав.