Па за да видат теренот каков е,пред да го стават ембриончето. Секако треба чисти брисеви и пап уреден.
Мене првиот пат ми го донесе поштар на домашна адреса, потоа ми побараа дополнителни документи да доставам, ми кажаа во пошта да побарам, го немаше таму и од фондот го подигнав.
Мене ми го вратија во фонд. Е сега не ја знам локацијата на фондот, тоа ме интересира ? Не сум од Скопје
Јас вториот пат за дополнителни документи исто чекав 5 недели, и отидов во фондот, ми кажаа сабајлето ми го пуштиле, ама не знаат во која пошта ми е, да барам во главната прво, ако не е таму кај што живеам, отидов во главната го немаше, другиот ден исто, ми бараа бар код, пак отидов во фондот да ми дадат бар код, ме пратија во друга канцеларија и ми го најдоа, среќа што ми е блиску и што им отидов, инаку кој знае кај ќе ми го зафрлеа, пак ќе го вратеа назад и ќе си чекав уште, не ни има поштари, низ Скопјево ретко носат сметки, кога ќе им текне, или наеднаш носат веќе платени сметки. Катастрофа се.
Може конкретно да ми пишеш кои испитувања да се направат на имунологија и трансфузиологија и што може да покажат резултатите
Девојки, некои можда прочитавте, ми се искомплицира процедурата за добивање ваучер, ради прекин во здравственото осигурување. Сега сум во неодумица дали да се стрпам, да го добијам ваучерот, за месец два (ако го добијам), или да си барам чаре да си почнам процедура приватно. Што ќе се случи ако во меѓувреме, процедурата која ќе ја платиме приватно е недај боже неуспешна, а се одобри ваучерот, дали истиот може да се искористи како втора шанса?
Може ли да ми пишете поточно кои испитувања имунолошки и др. што мислите дека се потребни и се прават по неуспешно ивф сакам самоиницијативно да испитам па да знам каков упат да барам и од кого се зима матичен општ или гинекоког и за каде да гласи упатот.
Најдобриот. Не само како доктор, пред се има и човечност, многу е љубезен, објаснува се темелно. И не мора да значи ако не е успешно ивф дека не е добар доктор. Тоа зависи и од нашиот организам, како реагираме на терапијата, некои не реагираат на стимулации, докторот ништо не може да направи. Не стигнав ни до ет, повторно би го одбрала него, секој со своето искуство.
CHOVECHNOST (pa nam mislam toa i najmnogu ni e potrebno niz celiot ivf proces)... Jas imav mal milion komplikacii, no uspeav blagodarenie na d-r Ivanovski. Ti posakuvam uspeh vo najskoro vreme, pushtam srekja So lesno. P.S. ne uspev od prva (odnosno imav nekoj polovichen uspeh ako moze taka da se kaze), no pak mojot izbor beshe ist - d-r Ivanovski.