Почната ми е постапката со ин витро. Дали е нормално да имам многу покачени антитела? Вашето мислење ќе ми значи.
Не е нормално Консултирај ендокринолог А и за инвитро постапка мора тсх да ти биде до 2 Немој да почнуваш со ваков резз
Za antitelata ne se zamaraj, mene barem taka mi kaxaa, posle transfer zaradi postoenje na antitela se dava intralipidna infuzija ( kaj dr Ivanovski), no bitno e TSH da ti e do 2.50, zatoa konsulyiraj se so endokrinolog ili internist da ti ja smenat dozata na eutiroks.Jas imav pokacen tsh nad 3, mi zgolemija doza i za otprilika 3 nedeli isyata dojde na 1.56, taka sto ako si pocnala postapka moj sovet ti e da si se konsultiras so doktor.
Zdravo na site Dali mozete da mi kazete kako odi procedurata za vtoro invitro so zamrzni embrioni Sto dokumenti treba ? I kolku moze ta bide samo transferot na privatno vo new born clinik.
За приватното Ин витро фондот нема увид. Така да и да е не дај боже неуспешно си почнуваш нова постапка на државно со ваучер.
Zdravo devojki, ve molam info dali znae nekoj kolku e Laparaskopija kaj Slobodan Lazarevski, i kolku e histeroskopija? Dali nekoja od vas pravela ? I kako pominala
Na mm vo spermogramot mu pisuva deka se e super samo vo zabeleska deka mozebi ima vospalitelni kletki. Prasanjeto mi e dali ako taka se isprati vo fondot moze da dobieme pozitiven odgovor ili ?
Четири спермограми има правено и на сите исто пишуваше за воспалителни клетки и сите четири пати и спермокултура и уринокултура правеше заради тоа излегоа чисти ко солза резултатите така да ќе поминете и со тоа во фонд.
lazarevski ne go preporacuvam za laparo vo nikoj slucaj. Neka ti vodi on postapka no laparo najdobro idi kaj dimitrov
Jas mojot vaucer go podignav denes od fond.E sega e mislata kaj koj doktor dase odi za vtoro invitro.
Девојки, ве молам за информација ако има некој искуство или знае да сподели. Правев биопсија на ендометриум поради неуспешни имплантации, да се провери за нк клетки, бактерии, инфекции и слично, меѓутоа ништо од тоа не излезе, а излезе атипична ендометријална хиперплазија добив терапија за три месеци па после контрола со киретажа. Воедно совет тие што имате неколку неуспешни имплантации а не ви е испитан ендометриумот, испитајте да сте на чисто. Ако има некој информација да ми сподели ќе ви бидам благодарна. Може и лп.