И јас сум со ниско амх, што значи не само што имаме мал број јк туку и тешко се доаѓа до квалитетни. Моите се оплодуваа но не се имолантираа, што пак се сведува на нивниот квалитет. Мислам дека суплементите можат да влијаат и според мене, мое лично мислење, физичката активност и намален внес на јаглехидрати. Јас не сум дебела, ама намалив некое килце и вежбав, мислам дека за мене тоа беше важно. Инаку се водев со идиопатски стерилитет, се е уредно и кај мене и кај сопругот. Се надевам некако помогнав.
Девојката праша дали некоја имала позитивен исход со успешно оплодување на јајце клетки, а притоа на претходното ивф за жал да не стигнале до ет заради лош квалитет на јајце клетките што тогаш и ги извадиле. Ти и раскажуваш дека и ти не си дошла до трансфер и ја прашуваш за суплементи и дали има испитано мутации…Може било рандом прашањето колку да се најдеш во муабет, незнам…Ама јас така го сфаќам, дека ја прашуваш со цел ваљда да и посочиш што може да испита за да потенцијално има подобри резултати. Ако сум грешка, океј тогаш моја е…
Зошто мислиш дека сите 6 биле неквалитетни? И да биле неквалитетни , барем една ќе стигнела до бластоциста па можда немало да се имплантира или биолошка бременост би била. НЕмој да ме сфатиш погрешно, ама можеби и ембриолозите не завршиле работа ко што треба, најлесно е да им кажеш на пациентите не ти се квалитетни јајце клетките, стара си, итн итн.Каде го тераш ивф? Колкав ти е амх? И претходно пишуваа жени во групава дека амх нема врска со квалитетот на јајце клетките. И не се секирај, вториот пат може самиот циклус да ти биде подобар и секако успешен.
Devojki za vtor vaucer ke podnesuvam dokumenti , gledam na resenievo od FZO od prviot pat dolu ima del izvestaj od bolnicata deka e zavrsena postapkata, Dali I ova treba da SE prakja vo fond so pecat od bolnicata ?
Сега само со утрогестан од 200 вагиналети, една наутро две навечер. Друго ништо, на природен циклус сум сега. Првиот трансфер примав плус пролутекс во стомак и прогестерон депо во бут. Ти каква терапија примаш?
На долга процедура да, тоа е процесот :/ Јас само што ги завршив микрогинонот и сум со декапептил боцкaње и чекам циклус. Мене девојки ме интересираше дали тој месец кога сте ги примале циклусот ви бил редовен или имало доцнење заради терапиите? Какво е вашето искуство тој месец?
Ако имаш помали резерви имаш помали шанси да имаш квалитетни јк, не значи дека немаш, само немаш многу. Докторот може да ги извади прерано, како мене Хаџилега што ми направи и ми рекоа само не беа зрели јајце клетките, а не кажаа дека е нивна грешка што прерано ги извадиле и ми пропаднаа 5 јајце клетки, само една беше зрела.
Јас бев со краток протокол, пиев микрогинон, пред да се видам со докторот и да му однесам се што сум испитувала не знаеше со каков протокол ќе бидам, сигурно на сите даваат микрогинон. После стимулациите ми доцнеше само 5 дена. А пред пункција освен сумплементи ти препиша нешто? И јас сум сега на природен циклус и ништо освен сумплементи не ми препиша.
Долг протокол почнуваш стимулации од претходен циклус, 21 ден, па додаваш други стимулации на следниот циклус. Ова во Систина треба да е краток протокол ама ете очигледно даваат прво Микрогинон за да ги смиреле јајниците. QUOTE="Marr_ss, post: 6934280, member: 162879"]На долга процедура да, тоа е процесот :/ Јас само што ги завршив микрогинонот и сум со декапептил боцкaње и чекам циклус. Мене девојки ме интересираше дали тој месец кога сте ги примале циклусот ви бил редовен или имало доцнење заради терапиите? Какво е вашето искуство тој месец?[/QUOTE]
Очигледно не ги разбирам уште протоколиве [/QUOTE] Краток почнуваш од втор ден од циклус, ти даваат терапија.
Podnesov nov izvestaj od ivf doktorot vo koj e navedena dijagnoza, so sostojba na matka, jajnici i vo istiot ne mozqm da se setam dali pisuvase deka prviot obid bil neuspesen, a isto mu pobarav i novo 4d eho i bez problem mi napravi ( kaj dr Ivanovski sum).Dopolnitelno ako nesto ne vi e jasno slobodno barajte gi i vo Fondot kaj Majka Tereza, dali na tel dali licno ljubezni se i ke vi dadat odgovor
А долг од прв или ?[/QUOTE] 21 ден од претходен циклус, јас само со краток сум била, и сега на природен. Едит:само што пишав, и те прочитав. Истовремено сме пишале.