Nataska za krvarenje moze da ti se sluci okolu datata za menstruacija,ama podobro nemora ,za simptomi ne baraj,nemav apsolutno nikakvi simptomi,isto nemav policisticni jajnici,nit indikacii za hiperstimulacija,samo 15 jajce kletki,a doziev teska hiperstimulacija so lezenje skoro mesec dena vo bolnica. Coveckiot organizam e cuden i razlicno reagira,no koga se saka nesto i koga treba da bide i nevozmoznoto stanuva vozmozno.Mojota potvrda za bremenost bese od strana na doktorkata vo bolnica (daleku od moite filmovi sto ke pravam koga ke doznaam deka sum bremena) imav strasni bolki a placev za tockiceto vo mene,no ete i ovaa iskusenie pomina,sega rasteme poleka poleka i se nadevame samo na ubavi raboti.Silni sme nie,ke bide se i te sovetuvam sto pomalku da citas,sega relaksiraj se gali go meseto i zbori im na Mora da bide. Uffffff Nataske dolg post bese ova,vo tvoj fazon @kukla21 i tebe da te pozdravam
Ti blagodaram duso, vo vakvi momenti samo toa e potrebno, ubav zbor i pozitivna energija A za postov...masala si se potrudila Ama gledas deka ne mi bilo lesno so referative a? Te guskam silno
Nema sekogas krvarenje, toa se retki slucai. @Natasa. P ne se zamaraj so toa, ako ova e zelba na Gospod ke bide. Ima mnogu slucai koi nemale krvarenje a imalo bremenost. Uzivaj
Ne se zamaraj so takvi raboti nemav ni jas krv za implatacija nemoj sega da mislis na takvi raboti samo uzivsj i broj gi denovite
Не само што немав крварење и симптоми, туку бев убедена дека нема пак да има ништо и се спремав за класично инвитро (моето беше на природен циклус). Дури и сестрата ја прашував што документи ми требаат ако решам преку фонд да одам, таа самата ме убедуваше да не размислувам пред да заврши процедурата. Гледај филмови, читај книги, и не барај симптоми. Овие две недели се најдолги во животот, ама и тие поминуваат.
@Natasa. P ни јас немав крварење еден куп пишавме дека сме немале, така да уживкај си Јас да прашам нешто Дента пред пункција почнаа градите да ме болат, исто ко пред добивање и уште ме болат. Вам како ви беше?
сега се вракаме од инфективно резултатите од ману покажаа кај мене некои титар 1269000 копии..докторката кажа дека хепатитотме активен как мене и моментално се бору со организмот...ми даде две опции за лекување со инекции една година или со некои апчиња доживотно...а за ин витро незнае што да каже...да сме почекале...кај сопругот нема ништо само носител бил...искуство некој со активен хепатит б
Жени, да ве прашам а не е за мене, за комшивката. Јас немам инфо, ако знеа некој нека ми пише. Дали се наплатува нешто кога се аплицира за тие некои ваучери за инвитро од Фондот. Ако грешам извинете, јас не сум информирана. Ако добро сум разбрала што ми кажале. Фала.
Здраво феминки јас сум нова на форумот за прв пат пишувам добив ваучер од фондот инвитро ќе правам во систина кај Поповиќ ќе може ли некој да ми ја обајсни процедурата
Dobredojde, i ti posakuvam brzo da si odis vo druga tema..kako na primer, trudnicki muabeti Vo vrska so dokumenti, si zavrsila so proceduri. So site kopii od onie sto si gi pratila vo fondot, ke si otidis kaj doktorot, i ponatamu toj ke ti kaze sto i kako. Se na se, ona sto sleduva do glavnoto, transferot na embrioni, ti e 2 nedeli terapija, plus-minus nekoj den, zavisi dali ke bides na dolg ili kratok protokol. ajle vleguvaj vo bubanot, so lesno neka ti e, i tuka sme za se sto ke sleduva
денес правев 4д за да ги комплетирам документите за втор ваучер.утре одам на трансфузиологија да ги направам испитувањата таму, па ќе ми останат уште брисеви и пап.да не треба уште нешто? фала ви многу
da gi prativ neli togas izelze kaj mene negativ a kaj soprugot positiv i obezbedivme samo za nego dokumenti moite bea dobri i pustvime...ama sega sosema obratno izleze...i neznam so da pravam taa na infektivno doktrokata nesto ne mi izgleda sigurna i ubedliva nesigurno mi odgovara nap rasanjata kao za dva meseci na kontrola ke dojdes pa togas i da i kazam sto terrapija sakam da primam inekcii ili apcinja....zar jas treba toa da go kazam...potoa dojdov vo sr kaj maticnata i tamu ima internist za na eho da me vidi kako e crniot drob i i kazuvam kako sum pominala i doktorkata se cudi na odgovorite sto sum gi dobila.spored internistot treba uste nekoi istrazuvanja na crniot drob i na gastro vo skopje da odam za da oni odlucat sto terapija treba da primam zasto tamu gi davale tie inekcii ili apcinja...i sega neznam na koj da veruvam...da cekam dva meseci na kontrola ili da si teram kako i dosega...a mnogu me cudi sto sum i krvodaritel i posledno sum davala krv vo 2014g...a taa vo skopje nainfektivno mi vika od raganje go imas....a taa vo strumica vika ti vo ovie dve godini si go zakacila....cela sum zbuneta sega...