Иста е и мојата баш сакав да прашам некој добар матичен дали има во Ск ? да завршам со постапката ја менувам
Jas sum 11+5, so ivf, prolutex primav sekoj den inekcija do 6 nedela, i pred transfer 3 dena, Lenzetto sprej 2x prskanje sabajle i večer, ciklogest 400 po edna vaginaleta navečer. Od 10 nedela sum samo na ciklogest od 400 1x sabajle, 1x navečer. Do prv skrining na 30 ti. Posle kje vidime. Kleksani isto sekoj den do 11 nedela
Razmisluvaj ti vekje kade, koga i d Без разлика дали ќе одиш кај едниот или другиот доктор, побарај си термин за преглед и почни да ги пиеш, секако се пијат пред процесот за стимулација за да се штедат јајце клетките повеќе да има да не пукаат овој месец, ќе ги пиеш месечно севдодека не добиеш,и додека не почнат со стимулација, кога ќе добиеш по оваа терапија започнува процесот на инвитро. Барај термин за преглед, веројатно се пренатрупани со пациенти и така се од однесуваат. Повеќе ќе го добиеш докторот отколку сестрата.
Јас сум 11+2, после трансфер утрогестан вагинално 4 х 200мг на ден (две сабајле, две навечер) дабростон 2х1(сабајле и навечер) до прв скрининг.
јас не пиев пред пункција така да сите сме рзлични и пред да се пијат треба докторот да каже не на своја рака
Бев на преглед и консултација кај Ивановски, двајцата бевме во ноември ама ништо од ова не ми кажаа или јас не разбрав, фактички сега јас треба да чекам да добијам па да почнам со таблетите па дури во март можеме да почнеме со ин витро, да ми кажеа порано ќе почнев со таблетите да не чекам еден месец :/
Нема такво нешто )) Јас се префрлив од скоро во Fertty Clinic и до сега немало проблем со упати ама за друго искрено не знам какви се, не знам дали ги препорачувам или не
Raboti so fondot,slobodno javise i prasaj dali prima novi pacienti.Mislam deka od sekoj 1 vo mesecot primaat ama sepak javise i prasaj
Јас уште кога закажав ми кажа сестрата да почнам да пијам микрогинон 5-ти ден од циклус. Кога отидовме со мм кај него, му однесов се што имам испитано, ми кажа со каков протокол ќе бидам, ми препиша сумплементи што и си ги пиев на своја рака, и ми кажа да дојдам втор ден од циклус. Ме праша колку дена пијам микрогинон, му кажав, ми рече "денес напиј се две и прекини ги". Сестрата ми кажа не ни мора да се јавувам кога ќе добијам, туку да одам, ама сепак пишав порака, дека другиот ден неработен беше, и ми кажа да дојдам, кога отидов ми препишаа терапија и ми кажаа од кој ден да се боцкам.
Da posle normalen ciklus se pocnuva so ovie tableti, ne mora, ama taka praktikuvaat, Eden mesec odmor - gi pies, pa dobivas pa sledsi invitroto processot, stimulaci... I se ostanato. Sepak oni odlucuvaat I ti, moze I bez tabletsi po ciklus, ... ama toa epten ako e za brzanje..ako si vtor tret den pocni si ako ti rekle... ako ne koga kje dobies javi se, pisi poraka deka ste se dogovorile za invitro si dobila I sto da pravis.... vo sekoj slucaj insistiraj da se dogovorite kako...
Da, mi bese zborot zatoa sto I rekle Da gi pie, pa zosto taka, gi cuvaat jajce kletkite da ne oviliraat
Devojki me interesira nesto.. Dali tie sto imate ostanato bremeni preku invitro site lezite celi 9meseci ili toa zavisi? Dali moze so invitro da imas normalna bremenost i da funkcioniras normalno (primer da odis na rabota, zimuvanje/letovanje, da sreduvas po doma itn ) ?
Јас лежев, онака построго првите 3,4 дена, наредните две недели по дома само основно, после тоа се најнормално до сега, 11+5 сум Само без трчање, скокање, кревање нешто многу тешко, друго се исто
Даааа....јас имам доста познанички што имале сосема нормална инвитро бременост, значи нема разлика дали е инвитро или природно зачнување,се зависи од состојбата пред бременоста на мајката и развитокот на бебето во бременоста а тоа секако НИКАКО НЕ зависи на кој начин е зачната таа бременост
Така ни налагаат и тоа ме фрустрира мене лично.... колку ли само девојки и жени останале бремени природно и дознаваат тек после пропуштен циклус можеби тек во 4-5 недела а во тие 4-5 недели правеле се и сешто и алкохол пиеле и пушеле цигари и правеле генералки по дома,работеле по маркети кревале пакети од по 30-40 кг (како мене) па што....
И ја со првото спонтана бременост не знав до 6 та недела.. Па демек мерки на претпазливост, разбирливо, амa не чини ни претерување, освен ако не е оправдано
Со спонтана бременост да, но со инвитро бар јас мислам дека треба да се одмара како што препорачуваат барем 2 недели. Сепак е некаква интервенција, а после било каква интервенција се препорачува одмор. А понатаму се е индивидуално.