За тоа се согласувам да а јас секако и да не ми речеше никој да лежам,ќе лежев 5-6 дена затоа што многу болки имав од пункцијата,ужасни болки....
Treba da se vnimava kako I pri normalna bremenost, teski raboti ne. Jas bev so menstrualni bolki do 6 mesec, I povekje mi godese da se dvizam otkolku da lezam, I cistev po doma I belevme, me utepA griza na sovest, no sto morav pravev, no ne mnogu, postepeno. Me fatija lani guzvite po avtobusite koga nemase privatni pa prestanav da odam na rabota, ne vozev, nagli dvizenja ne, se na se dozvoleno e se, samo da ne se pretermuva so nisto, ni so rabota ni so hrana, mnogu skali da se izbegnuvaat vo prvite denovi, ako pak ima nekakov problem obavezno odmaranje...
Ама тоа е друго, немале проблем со зачнување, знам јас што пиеле алкохол и пушеле цигари до крај на бременоста па родиле здрави, прави деца. И јас порано така мислев, си велев како и пијат и се дрогираат а бремени се, ама ете можеби немале никаков друг проблем. Инаку и природно што останале бремени па имале ризична бременост, нема врска дали со ивф или природно.
Одбрав прогестерон ампула на 4 дена, па потоа на 10. Тие пролутекс требаше секој ден и многу беше поскапо а имав и друга терапија. Требаше да бирам или тоа или ова. Потоа кога бев на вториот скрининг во државна тој ми рече тие веќе не се употребувале, ампулите прогестерон, па почнав со протестерон вагиналети, вагинални, многу имав за пиење па овие вагинално ги ставав, двапати на ден скоро до 7 месец. Генерално ја следев терапијата од гинекологот инвитро што правев и матичниот. Како ми препишале така
Па затоа и пишав погоре, како ќе се одвива бременоста не зависи дали е природна или инвитро . Како и да е дај боже сите да стигнеме до тоа па ќе му ја мислиме што како
E да, тие што се бориме подолго време се плашиме и затоа повеќе внимаваме. Само се надоврзав на твојот пост, инаку за членката се однесуваше дека нема врска дали е со ивф или природно.
Би ти препорачала да одиш кај некој поискусен др. Секако си со ваучер и ако треба дополнителна терапија, секаде се исти цените. Може ти е подалеку, но мислам дека ке ти се исплати.
Се е како за нормална бременост. Лежење не се препорачува, треба да се движиш. Јас сум веќе 14 полни, добро поставен плод, се е во ред, си функционирам нормално по дома. Извадив боледување зошто работата ми е таква да сум изложена на грипови, и болни. Инаку да работев канцеларија или на едно место бар ке си одев на работа.
Па не е интервенција, пункцијата е, кратка анестезија 15 мин, трансфер не процедура. Одмараш 2 недели за не правиш напор и реално стресно е. Но не дека треба 9 месеци да одмараш. Зачнувањето е со помош, ама носењето, ако е се во ред како и во било која бременост си тераш се нормално.
Овитрел е исто bHCG, за најверодостоен рез да поминат барем 15 дена од овитрелот. 7 дена е многу рано за тест преку урина, според мене, но цртката не е баш слабичка. За најточно, јас би чекала до понеделник и би проверила преку крв.
Не можеш да ги споредиш во дози, различни лекови се, иако се за иста намена, поддршка на бременоста. Веројатно докторот што ти ги препишал ти ја прилагодил дозата на твојата состојба.
Некако бледо се гледа и втората лента ❤️ За да бидеш сигурна земи си упат од докторот и преку крв бета испитај најсигурно ти е. Си среќа