Kolku sme daleku od mnogu raboti i sme nanazad, vo Srbija davaat j donorski materijal besplatno, za prvo dete 5000 evra, za vtoro mislam 4500 evra.Sega posledno sto citav vo Sistina poroduvanjeto e okolu 3000 evra pokaceno, baska i inekcii meriofert samo do 30 inekcii pokriva Fond ( jas ne znam dali e toa dovolno), po mene e mng malce i cetrotide sam si gi plakas, sto znaci Fondot treba da ja prosiri listata ne lekovi.Neli nesto ke zgolemuvaa broj na vauceri, ke menuvaa nesto, zakonska regulativa, se si cupka u mesto.
Da, da bas taka, a kratok protokol e od 10 do 15 dena. Eve ako ima nekoja devojka da pominala stimulacii so 30 merioferta neka pise.
Не сум била кај него, стварно не знам. Ама гледам дека има членки што се фалат од него и од стручност и од пристап. Подобро некоја од нив да пише. Не знам дали воопшто ова ти помогна. Ако мислиш на ова што пишав поискусен, мислам дека е. Според мене, добро е да закажеш консултација и да процениш сама на кого би ја дала довербата.
Д-р Зоран Петановски е врвен доктор. По 2 години талкања во Систина каде имав многу неуспешни ивф, кај д-р Петановски од прв обид останав бремена. Сега во моментов чекам исход за второ дете исто од кај него. Нема да згрешиш ако појдеш кај него, многу парови пратив кај него и сите резултираа со успех. Ти посакувам успех и позитивна мисла.
Zdravo Da prasam dali nekoj ima ivf na priroden ciklus, i transfer na 4 den so eden embrion kompaktiziran? Iskustvo da mi kazete
Jas so prvoto invitro dadov otkaz,zosto mnogu morav da trcam i baska krevav metalna zastitna ograda sekoj den,a doktorot mi kaza nikako nikako nisto tesko krevanje.I koga im kazav na rabota menadzerkata mi vika:A MORAS SEGA DA PRAVIS INVITRO,NEMOZES DA POCEKAS MALKUVikam ne,vaucerot kemi istece,ama znaes deka ako ostanes trudna neti sleduva trudnicko i boleduvanje da zimas(nemav 6 meseci vo firmata) tuka migi spoi zivcite.I namerno denta posleden den koga bev na rabota istiot den me odjavila i mi napravi problem so vaucerot edvaj srediv rabota inace morav privatno dasi go platam na kraj.
Безобразни се навистина, исто пријателка работеше со хемикалии, природно забремени, и кога и кажала на шефицата почнала да и се дере, оваа си дала отказ, 3-4 години се бореа со неплодност, уште некоја ќе и се дере, ама среќа маж и заработува добро, и може да си дозволи, инаку кај, еве и ние што сме со ивф е скапа терапијата, фондот не покрива се, само витамини што пиеме се скапи.
Komentarite vi se na dve razlicni temi. Neznam dali me imate procitano celosno. Moeto prasanje bese koja doza na progesteron ja zemate- Cisto za sporedba pa da se prasat doktorite. Dosega dve godini jas ovde se informiram mnogu poveke odkolku od bilo koj doktor. <3