Devojki deneska me vratija vo Fond imalo Novi obrasci,starite ne vazele kaj Predlogot za BPO , izjavata I baranjeto imalo promena,mi dadoa drugi da popolnam Ako treba nekoj da ponesuva neka si proveri. Jas gi simnuvav od web stranata ama Kako Sto gledam uste stojat starite.
Кажете ми дали воопшто имавте симпоми и од кој ден после трансфер и дали смеам да лежам на страна или исклучиво на грб првите ден два. После 3,4 ден ми рекоа дека може да се движам
Samo ne na stomak leženje Jas nemav nikakvi simptomi, tek okolu 14 den malku gradite me bolea i imav grčevi ko za dobivanje
Zdravo sakav da ve prasham na 10 ti den od transfer dali moze da pokaze na brz test rezultat pozitiven ? I dali tuka vie gledate mn bleda rozevka linija ili jas si preuvelicuvam. Testov e sega napraven. Fala vi
А позитивно беше бета? Исто и јас не чувствувам ништо посебно. На првиот трансфет, дека правев претходно пункција и бев со хормони наклукана, мислев ќе прснам, грчеви во стомак, подуен стомак и гради, болка во кичмата. Сега сум на природен и ништо не осеќам, дури се нервирам
Не исклучуво на грб, менувај страни. Јас мирував три дена, но не цело време лежење, него по дома потстанував, до тоалет, кујна. Не треба да лежиш цело време, ради циркулација потстанувај. А надвор веќе од 4, 5 ден на прошетка полека, не премногу долга.
Јас имам неуспешно прво инвитро кај Др. Трајковски ама и за наредно пак ќе одам кај него така некако имам многу доверба во него и ми се допаѓа како соработувавме до сега.
Kako si Lady Miami do koja nedela stigna? Sekogas si na sekoja od nas se trudis da dades odgovor I objasnuvanje I jas mnogu raboti bas od tebe nauciv I uspeav da imam bebence . Ti posakuvam sekoe dobro
Од мое искуство од прва инсе Јас секогаш од сабајле сум ги правела, и до 13 часот биле готови и на маил пратени. Не знам дали попладне земаат крв. Јас бев во 7.30 таму они веќе со полна пареа земаа крв. Најдобро ти е рано сабајле, бидејќи има многу гужва подоцна.
Кај Трајковски ми беше последното, успешно. Јас сум задоволна и од пристап и од стручност. И да не беше успешно, ке пробав пак кај него. Сакав на природен првин шрибатно да си платам, а имав замрзнат ембрион во Систина, ми рече, не фрлај пари, направи си трансфер и ако нема ништо за два месеци поднеси за нов ваучер ке правиме се како што треба. И тоа ми влеа доверба. Уште на почеток, рече да не очекувам мнг јк, со ниска рез сум, но да раб на тоа да бидат квалитетни. И извадивме мислам 6, 5 се оплодија, 3 беа ок за трансфер. Вративме едно свежо, по негова иницијатива ама ме праша дали се согласувам. Сето тоа мнг опуштено, мене барем тоа мнг ми влијае. Пред првото ивф бев таму на консултација и не ми се допадна бболницата визуелно. Може е глупо ама малку бев со недоверба. Ама тимот е ок и ете се вратив со втор ваучер. Ова дека јас успеав таму не значи дека сите ке успејат, или за сите дека е добар избор. Ама моето мислење за Трајковски е дека има индивидуален пристап дека не тера се со иста шема. И мене тоа ми требаше. @bebe2023 баш те мислев пред некој ден, фала ти на убавите зборови, и јас мнг научив од овој форум, и фала им на сите со големо искуство кои одг на прашања. Пошто сите со оваа мака се навлезени во темата, се обидувам и јас тоа што го знам или барем мое иксуство да пренесам. Инаку еве 14та недела сум, ама изгледам како 20та фала ти на поддршката, им посакувам на суте поскоро да се "ослободат" од темава Ти до кај си?
Мислам дека е најдобро од сабајле, ако не се лажам пролактинот беше важен да се направи наутро зошто после штом се активираш се качува. За другите хормони не знам.
Секој со своето искуство. Некои успеале и кај Гуржанова од прва, а читав негативни коментари. Тоа што успеал некој кај Трајковски, Лазаревски, Ивановски, Органџиски, не значи дека и другите ќе успеат, ете така требало да биде и биднало. Најважна е посветеноста на докторот, лично мене не ми остави добар впечаток Трајковски, а и тимот таму се клештеа како да се наоѓаат на пазар не во болница, едно е да се биде насмеан, друго е да се клешти, за разлика од сестрите од Систина каде што имаат професионален пристап целиот тим. И да не успеам таму, никогаш не би отишла во Њу Борн поради тој арогантен однос, ти да го прашуваш нешто докторот, тој да не одговара, да ќути, тоа е мое искуство, не мора да значи дека и со другите е таков. Затоа велам, секој со своето искуство, јас лично ако не бев кај Ивановски, би ги одбрала Лазаревски или Петановски.
Извини што реплицирам,но сакам да помогнам колку можам бидејќи и мене ми требало помош и мислење .. Др.Петановски е мојот спасител. На страна тоа,човекот е шампион..позитивен,фин,да те сослуша,да ти објасни, да те упати за се што треба..да ти влее надеж и доверба. Отидов само кај него на консултација по препорака на 3 докторки од ГАК и не се покајав .. уште од првата средба знаев дека ќе одам кај него до крај.. Само позитивно искуство со докторот,и целиот тим таму Јас успеав од прва, еве веќе 15та недела секој ден галиме меше и се молиме дедо боже да не чува до крај! Познавам и други парови што веќе имаат по 10годишни деца кои успеале кај Др.Петановски .. Среќно!