1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

79 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

278 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    506
    Имам чувство како да тука имаме членови кои се вработени ,,таму и таму" и како нивна работа да е да ги побиваат нашите изјави и бранејќи ги нивните колеги или што и да се, пробувајќи да ни' ја разнишаат способноста за расудување преку навреди кон нас - пациентите.

На Алек***, Bejb15, urma и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Значи не сум единствената што има негативно мислење за него.
    Јас уште кога бев за 4Д ехо пишав тука дека воопшто не беше заинтересиран, го прашував, не ми одговараше, мислев премногу очекував па затоа такво мислење имам, ама кога прочитав и други членки си реков значи не ми се причинуваше дека нема никаков однос кон пациентите, и голема среќа што не се одлучив за кај него.

И кај кој било доктор да не успеам, ако се однесува со мене како што треба и да ми посвети внимание, нема да имам лошо мислење.

Таа една на рецепција Албанка мислам беше не знаеше матичниот број да ми го внесе, па другава и покажуваше, ок, може нова била, ама нека ја обучуваат кога нема пациенти, плус јас прв пат бев таму.

На Norah Jones и Izabela505 им се допаѓа ова.
  3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Nie mozeme da zborime do utre svoi iskustva. Kako sto nie imame razlicni karakteri taka i site doktori, zatoa najdobro e da go pronajdes doktorot sto kje ti odgovara karakterno. Jas licno od sistina voopsto ne sum zadovolna (poradi nedavanje tocni lekarstva go imav izgubeno bebeto), da ne zboram za na zakazan termin kolku vreme cekam i da ne zboram uste trista raboti. Za razlika vo NewBorn me cudi sto vikate deka sestrite glasno zborele, nikogas ne sum go osetila toa. Sekogas za mene tamu bile preljubezni duri doktorot i porano doagjal od rabotnoto vreme za da me primi (konkretno zboram za dr. Trajkovski) Tuka mozam da procitam losi i dobri raboti za site doktori. I prekjinete da se natprevaruvate ako nekoj kaze dobar zbor za nekoj doktor vie odma go napagjate covekot. Sovet do site: Ne slusajte nikogo, zakazete si konsultacija i sami uverete se koj doktor vi se dopagja, bidejki nikogas ne se znae koj stoi pozadi ova anonimno pisuvanje kako sto kaza clenkata pogore.

На jagoda777, Аанггелла, Norah Jones и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    1.275
    Читам и јас и сум запрепастена. Наместо да си влеваме надеж и тука да си даваме безрезервна поддршка, да разменуваме искуства позитивни па и негативни, муабетиве се сведоа на навреди од субјективно гледиште. Сите сме со сопствени убедувања и на тоа имаме право, но дајте да не ги наметнуваме личните ставови кон сите и да ги правиме луди некои членки што го одбрале овој или оној доктор. Зошто ако почнеме сите така форумов ќе се претвори во 1000 зошто не и 1000 зошто да за некој доктор и тоа нема крај. Убав ден на сите :l:

На Norah Jones, kristi23, Marr_ss и 7 други им се допаѓа ова.
  5. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    I mnogu bitno da nadovrzam kaj dr. Trajkovski nikogas nemam oseteno deka e nezainteresiran ili deka te gleda kako "vaucer". Koga i da sum mu kazala doktore sto ako nebidne, sto e sledno, i on kje mi kaze da ne slusnam vaka da razmisluvas, mora da mislime pozitivno deka kje bide i sekogas nadez mi daval vo se

На Аанггелла, La-loca, Skyler81 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    4.597
    Мислам дека малце се претера со начинот на изразување на мислење, без притоа да се земе во предвид како може да влијае тоа врз некои што се моментално во процес кај тој доктор, а ги читаат ваквите мислења. Нормално океј е да се сподели искуство, што ни се допаднало или не…ама со големи букви ЈАС НИКОГАШ не би идела пак кај тој доктор, мислам дека е too much. Сите сме многу чувствителни во оваа борба и не ни треба некој дополнително да ни става водичка дали сме направиле добра одлука со докторот што сме го избрале и моментално го води нашиот процед. А таа верба во докторот според мене е една од побитните фактори.

Како што повеќето спомнаа, секој човек е различен и има различни очекувања од односот. Нормално е да не си кликнеме сите со истиот доктор. На толку пациенти, различни проблеми и дијагнози, нормално е да има задоволни и незадоволни луѓе…Да не ме разберете погрешно пак ќе се повторам, секое споделено искуство може да значи многу и да помогне на некому при изборот, само сметам дека малце треба повеќе да бираме зборови и да припазиме на кој начин ги презентираме нашите ставови.

На jagoda777, Аанггелла, Mawoto-Stefi и 11 други им се допаѓа ова.
  7. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Tocno taka!! Se soglasuvam od zbor do zbor sto kazuvas. Ubavo e da se pise mislenje i da e negativno ama ne da go nametnuvas na drugi. Zeni, devojki tuka sme za da si dademe podrska. Ve molam bez nervoza i raspravii i bez navredni zborovi edni prema drugi.

На Lady Miami, Orhideja7593 и Laura7 им се допаѓа ова.
  8. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    BRAVO BRAVO I BRAVO NA RAZMISLUVANJETO!!!

На jagoda777, NoraMK, Hygge-girl и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Никој не наметнува мислење на други.
    Епа еве некои членки збореа лошо за Плодност, дека те гледале како "ваучер", секој со своето искуство.
    Да беше некоја тогаш на мое место, уште тогаш се ќе изнапишеше, ама се воздржав, пишав само дека не бев задоволна од односот, кога ми се испонаша така, да стане и да си отиде, а јас по него во ходник да трчам и да го прашувам без да ме удостои со одговор, само што не заплакав, а емотивно сум силна, кога отидов дома се утепав од плачење зошто таков однос да има докторот со мене, си реков нешто погрешно да не направив, па и да е така, доктор не смее да има таков однос до пациенти.
    Кој каде сака нека оди, кој доктор ќе му кликне тој, никој не наметнува каде да одат, дека јас или било која одиме таму и таму дека мора и сите да одат.
    Кај Трајковски многу успеале.
    Исто и за Гуржанова пишуваа негативно, па има членки што успеале од прва кај неа, едноставно се поклопиле коцките, не значи ако не сме успеале кај некој доктор дека не е стручен и посветен и дека другите нема да успеат, секој си го бира докторот, ама факт е дека има и позитивни и негативни работи, како што пишувате за во Систина дека сте имале лошо искуство па не пишавме дека сте дрски како мене што ме нарекоа, секој си има мака, и од мака пишува, ама никој не измислува и не лаже, што корист имам јас ако лажам.

На Norah Jones, lia22, Lady Miami и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    1.275
    Дајте да се опуштиме и да отвориме друга тема. Мене ме интересира жени после трансфер дали си продолживте со ритуалите за нега на лице. Јас користев пред трансфер наутро серум со хијалуронска киселина, па крема со фактор, а навечер серум со ниацинамид една вечер, а другата серум со витамин ц, па ноќна крема. Сега освен кремите сѐ прекинав, некако ми е страв, не знам дали смеам. Исто дали консумирате кафе, зошто прекинав и со тоа после трансфер, а сум страствен уживател на кафе. Затоа ме интересираат ваши искуства, не само на тие после трансфер него и на сите во рана бременост.Фала на одговорите однапред :l:

Последна измена: 28 јануари 2024
    На Prinsess_Eva, Bejb15 и NoraMK им се допаѓа ова.
  11. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    627
    Ееее така де, да го свртиме муабетот .
    Мојот ИВФ доктор после трансфер ми кажа сите дневни и ноќни рутини од серуми до креми да продолжам да си ги користам и безкофеинско кафе.
    Јас само ретинолот го прекинав, останато си се шлапам.

На 5678m, Lady Miami и Laura7 им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.170
    Допаѓања:
    91.622
    Леле оваа :rofl::rofl:

Ќе прекинам да коментирам на оваа тема за искуство од доктори, од почит кон вас што подолго време ја водите оваа борба и за жал имате многу повеќе искуство.
    Многу сум нова во сето оваа за да расправам и кажувам :)

Кој доктор и да сте го избрале од срце посакувам да ја постигнете целта што побргу и да се чисти оваа тема.

Последна измена: 28 јануари 2024
    На Bjanka1992, La-loca, LanaDelR и 6 други им се допаѓа ова.
  13. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.026
    Некогаш и односот на докторите зависи и од односот на пациентот.Не се и сите пациенти најсјајни како што не се и сите доктори.Јас немам искуство во Мкд ама мое лично мислење е дека и не мора толку јавно докторите да се критикуваат овде со име во групата,а ние остануваме анонимни.Ако реално гледате и тие се луѓе и тие можеби имале лош ден,се смееле сестрите,а демек никој од нас не се смеел на работа?.Нека си одбере секој доктор каков што бара не гледам потреба од толку фалби и критики

На jagoda777, Аанггелла, blablaabla и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    87.923
    За свои пари апсолутно треба да кажеш што сакаш, чувствуваш и никој/а нема никакво право да ти противречи не само тука богами и таму.
    Парите не ни паѓаат од небо поготово на нас кои овој процес го водиме приватно (па и на другите) долго време.
    Одговори, решенија, промени, пристап мора да има поединечно за сите нас.

На Dijana DM, Norah Jones, Piccola и 9 други им се допаѓа ова.
  15. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    494
    Девојки, имам Пролутекс цела кутија со 7 ампули со рок 03/2024, купени од Грција. Јас нема да можам да ги искористам, ако му треба на некој во моментов пишете ми во порака, не можам да ги подарам за жал ама ќе ги дадам за многу поволна цена, да си ги искористи некој да не ги фрлам.

На Norah Jones и Lady Miami им се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Едно е да се смеете со колешките, друго е додека има муштерија, во овој случај пациент, што е пострашно.
    Никој не им забранува да се смеат, ама јас додека си дремев во чекална да не приметат дека сум таму е навистина непрофесионално.
    И тие што работат на други работни места сигурно не се смееле додека имало муштерии, друго е ако имате таков однос со некој муштерија па и да се шегувате во ред е, исто и со сестрите се смееме, не можеме се озбилни да сме, ама кога прв пат одиш негде треба малце да обрнат повеќе внимание.

17. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.026
    Извини ама јас не гледам ништо страшно.Ниту тебе ти се смееле нити некој те навредил со смеењето.Ете не виделе дека си тука и не можеш на некој етикета јавно да ставиш непрофесионален базирана на една постапка смеење

На Аанггелла му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bapeski

Bapeski Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    47
    Јас баш прашав за кафе и ми рекоа се најнормално дури и пред трансфер да си дојдам најадена и пиена кафе :) јас и сега пијам кафе по едно на ден и ако не пијам мислам дека поголем стрес ќе доживее организмот отколку ако пијам.

На blablaabla и Laura7 им се допаѓа ова.
  19. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    1.275
    Јас не пијам многу, по едно на ден, но и тоа утринско ми е поголемо уживање и ритуал од било што :D Затоа многу ми фали.

20. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    678
    Јас и после трансфер и во тек на бременост си продолжив да ги користам кремите за лице. Кафето не можев да го поднесам уште пред позитивен тест па се до породување иако од докторот ми беше дозволено по едно на ден.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.