Имав само една ј.к и стигнав до трансфер но за жал неуспешно. Претходно немав испитано, после инф испитав но докторот ми кажа дека вредноста не е баш реална бидејќи беше после трансфер...(заради стимулации). Но следен пат пред да одам, со план бев за скоро но многу сум болна со грипот и сум во дилема за одење пак ќе испитам.
Од Биотика Неготино 3120 со достава, пишав поназад, од iHerb се поефтини ама мене не ми се чекаше, и во Биотика ги нема секогаш, кога прашав ми кажаа дека нема, за 1 недела добиле и порачав. Не знам за пред трансфер колку време се пијат, тоа треба да се консултираш со ивф докторот. Мене ми ги препиша уште прв пат кога бев, ги пиев и пред пункција, не стигнав до ет, и ми кажа да продолжам да ги пијам. Не ми кажа колку време, ама баш после ќе одам и ќе прашам, ако не заборавам, кога ќе влезам се заборавам да прашам. Едит:сега почнав на природен циклус и си ги пијам, и во секој нов извештајот ми ги пишува со сумплементите.
Девојки, неможам да се снајдам каде е фондот, во оваа зграда ми рекоа дека немало овде за издавање на ваучери. Пишуваше на таблата Фонд за здравствено осигурување?
Kako gi naracuvas, direkno online plakas na nivnata strana, pisuvas adresa za dostava i ti gi nosat na domasna adresa ili vo posta?
Gi poracuvas i si biras nacin na plakaanje so kartica,si pisivas domasna adresa i ti stigaat vo posta,jas celo vreme si sledam tracking,migi nosat na domasna adresa,do 90 evra ne naplakaat carina nad 90 evra plakas carina mojata poracka sega bese 4.800.
Jас Август, потоа Септември дополнителни што ми побараа кај Мајка Тереза поднесов, читам и други членки таму, и јас мислев кај црвен крст ама таму ми кажаа дека треба.
Мислам да е секој организам приказна за себе и да многу зависи од должината на самиот циклус, овулација, дебелина на ендометриумот и др. Кај секого е различно. Моите четири трансфери сите биле со различен ден од циклус и сите биле неуспешни до сега. Да се поклопат коцките па ќе биде, некогаш е џабе да мислиме дал е многу рано или сепак касно. Верувам само дека кај сите порано или покасно ќе биде !
Devojki dali slucajno pri ivf ste imale situacija kade vo prvite 24 casa jajce kletkata ne e oplodena i posle se ceka uste tolku i oploduvanjeto uspealo