Здраво девојки. Ме немаше одамна не бев активна но ве читам.После неуспешна втора инсеминација,докторот предложи да направиме уште една,но искрено мислам дека е залудно и не можам да издржам повеќе па сакам да поднесам документи за ин витро.Сакам да прашам дали мора документите да се поднесат во ФЗО во градот кадешто живеам или може директно во Скопје? Дали таму се чека многу? Имав претходно прашано и од тука имаше членка со такво искуство,но дали има и други искуства.
Може директно во Скопје да се однесат, јас за трите ваучери си ги носев во Скопје. Ги носев рано наутро и никогаш немаше гужви.
Можеш и од твојот град,но да знаеш дека доцнат со праќањето на документацијата. Јас кога имав дополнителни документи, заминав Скопје и лично ги доставив.
Zdravo, jas si podnesov vo fondot za zdravstvo vo gradot od kade sto sum i odgovor dobiv za mesec i pol na domashna adresa.
Јас три ваучери добив поднесувајќи ги документите во ФЗО во мојот град, а одговор добивав точно после еден месец на домашна адреса. Мислам дека нема потреба да се малтретираш и да одеш за СК. Поздрав и со среќа
Devojki zdravo, Mozhe li da mi kazhete od kade ja najdovte Ovirtrelle stop inekcijata? Prasav vo Zegin I Betty nemaat
5 dena posle ovulacija. A Jas poslednata nedela pravam eho sekoj den za da go utvrdam tocniot den na ovulacija. Doktorot me zakazuva za preku eden den, ama jas na drugo mesto meram folikul dr den koga ne sum kaj nego. Od prilika 19ti-20ti den mi e bil transferot.
Moja drugarka farmacevt shto raboti za Bayer mi kaza deka aspirin nikako na gladno zatoa shto moze da predizvika bolki vo zeludnikot duri i krvarenje.
Знам дека може, затоа и прашав бидејќи ми нагласија сестрите на гладно, ептен ако имам гадење или болки во желудникот тогаш еден час после јадење наутро.
Aha ok fala, neznam kako e pravilno samo gi primenuvav preporakite od d-r Ivanovski i d-r transfuziolog.